2. Botten: Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. tryck ut i en form klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda botten mitt i ugnen i ca 23-25 minuter. Ta ut den och låt svalna.
4. Blanda kolor och grädde i en kastrull. koka upp och låt kolorna smälta. Blanda till en slät smet och låt puttra i några minuter.
5. Häll kolasmeten på botten. Strö över nötter och hackad choklad. Grädda ytterligare i ca 12-14 minuter. låt kakan svalna och ställ den i kylen 1,5 timme innan du skär den i bitar.
200 g rostade nötter. 200 g karamelliserade nötter, hackade. Karamelliserade nötter85 g strösocker 25 g vatten [2 msk] 200 g rostade nötter 25 g smör. Chokladfudge500 g mjölkchoklad 50 g smör 390 g kondenserad mjölk sötad [1 burk] 2 g salt [0,25 tsk] 200 g karamelliserade nötter, hackade
När botten svalnat fyll med blandade saltanötter och valnötter och toppa med kolasåsen. Jag har aldrig tidigare tyckt att kardemumma är någon höjdare men när jag upptäckte hur den gifte sig med sötman från kolasåsen blev jag såld
Strössla över jordnötter och dekorera med hallon, klart. Häll alla ingredienser till moussen i en bunke, vispa med elvisp till en fast och luftig konsistens
Ganska söt men med de saltadenötterna blir det fin balans och så är den så härligt len. Det blev en trio med chocolate fudge brownies och jordgubbar, körsbärsmacarons och så dessa små hasselnötsmousser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.