1) Skala och skär potatis och morötter i tärningar. Skölj och ta bort fula partier av purjolöken. Skär dem i bitar.
2) Lägg potatis, morötter och löken i en gryta. Tillsätt buljongen. Låt småputtra under lock ca 10 minuter.
3) Skär korven i bitar. Skölj äpplena, skär dem i klyftor eller bitar och ta bort kärnorna.
4) Blanda mellangrädde med curry, salt och svartpeppar.
Lägg korv och äpplen i grytan. Häll i currygrädden. Låt småputtra ytterligare 10 minuter till under lock.
Ca 3-4 minuter. Låt småputtra tills linserna mjuknat i ca 10-15 minuter. Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och stek purjolöken, champinjonerna och den färska ingefäran i lite kokosolja
Det är jätte gott med wokgrönsaker till denna currygryta om du inte gillar haricovertis. 4. 1. Börja med att tärna kyckling filéerna eller qournbitarna i medel stora bitar
Inlägget Currygryta med kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Ca 6 portioner currygryta 3 st kycklingfilé (hacka i bitar) Ca 10-12 st champinjoner 2 röda paprikor En halv purjolök 1 vitlöksklyfta Ca 1 msk finhackad ingefära 5 dl cremefraiche 2 dl grädde (vanlig grädde eller matlagningsgrädde funkar bra, jag använder vanlig grädde) 1 msk curry 1 st hönsbuljong (kan ersättas med salt eller grönsaksbuljong) 1 msk soja (kinesisk eller japansk funkar bra) Svartpeppar Recept på vegansk currygryta hittar du HÄR. Ca 10-12 st champinjoner
mera vego - mindre regler. Den här milda och krämiga currygrytan tyckte iaf jag var riktigt god och jag tror säkert den går hem hos yngre, mer "oförstörda" barn
4 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja 1 msk curry 1/2 tsk salt 400 ml kokosmjölk 1 kycklingbuljongtärning 4 port äggnudlar 150 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10. - Rabatt Axa 250-1500 g Mer info Ladda kupong
Det här behövs för 3-4personer. 400 gram kokosgrädde/kokosmjölk. 400 gram halloumi eller tofu. Fräs lök och chili i olja 3-4 minuter, tillsätt paprika och sockerärtor och fräs ytterligare 2-3 minuter (om du väljer tofu istället för halloumi tillsätt den tillsammans med paprika/sockerärtor). Dela halloumin och stek den i olja i en grillpanna 3-4 minuter på varje sida, skär den sedan i rektangulära bitar. Från Systembolagets beställningssortiment väljer jag Louis Sipp Pinot Gris Nature'S 2013 (varunr 79310, pris 199,-) eller Wolfberger W2 Riesling Pinot Gris 2015 (varunr 78078, pris 125,-). Leitz Eins Zwei Zero Riesling 2015 (varunr 11901, pris 69,-) är med sin relativt höga fruktsyra och restsötma ett utmärkt alkoholfritt alternativ, som också är en bra törstsläckare. Det här behövs för 3-4personer. 400 gram kokosgrädde/kokosmjölk. 400 gram halloumi eller tofu
4 600 g sej 4 portioner ris, gärna basmatiris 1 rött äpple 1 tsk olja 1 msk curry 400 ml kokosmjölk 2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 300 g broccolibuketter salt och peppar 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1/2 purjolök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Om du gillar thaimat och curryrätter tror jag att du kommer älska denna currygryta med kokos. Currygrytan får sting från currypastan, len smak av kokos och god smak genom limebladen och koriander
Denna vegetariska currygryta med rostad blomkål och sötpotatis blev galet god. Den tar lite tid att göra, ca 45 min, men sköter sig själv när allt är i grytan, så passa på att göra lite extra när du ändå står i köket, så har du lunchlådor eller kan frysa in
400 g bröstfilé av kyckling. 400 g kokosmjölk. Skär filéerna i skivor. Skala och hackad löken. Bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med matfett
Jag vaknade redan först vid 5-tiden och kände mig utsövd. 4-6 msk gul curry. 1-2 kycklingbuljongtärningar. 4-6 msk gul curry. 1-2 kycklingbuljongtärningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.