1. Rör först samman det mjuka smöret och florsocker till en fin smet.
2. Tillsätt vaniljsocker, kakao och arrak arom och vispa poröst i en stor bunke. Vill du ha mer arrak-smak tillsätt någon skvätt extra.
3. Mixa kakorna till smulorna och blanda ner i bunken. Tillsätt lite åt gången, då ser du hur mycket som behövs. Rör tills du känner att smeten känns tjock och stabil. Har du en kladdigare kaka kan mer florsocker behövas.
4. Tryck ut smeten i en långpanna, låt stå kallt en stund. Smeten täcker ca 20×20.
Garnering
1. Kavla ut marsipanen och lägg försiktigt över botten.
2. Pudra florsocker över marsipanen.
3. Smält chokladen och ringla lite över marsipanen.
Tillsätt sedan kaksmulorna och essens/arom och bland ihopordentligt. Här kör vi ännu ett lätt recept. Inget rullande, doppa i choklad eller krångligheter
Tillsätt sedan kak/sockerkakssmulorna och arom och bland ihopordentligt. Håller på att baka för fullt hus här hemma och bland annat kommer det bjudas på dammsugareilångpanna, grymt smart av fina bloggaren Sweet-and-simple att komma på det
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
En perfekt kaka tillfredagsfikat, då den gräddas ilångpanna och räcker till många. Hittade ett kakrecept imin hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen
)De är ju dessutom superenkla att baka, kräver ingen ugn och är en bra anledningtill att använda dina "kraschade" tårtbottnar/sockerkakor då det behövs sockerkakssmulor i receptet
Punschrullar – eller dammsugare som jag är van att kalla dem – är nog det allra godaste sättet att bli av med överbliven sockerkaka eller annan mjuk kaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.