Den gröna fullkornspajen
Felicia Hassan
Felicia Hassan

Den gröna fullkornspajen

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fullkornsbotten grundrecept
  • 3 dl mjöl (jag använde fullkornsdinkelmjöl och lite vetemjöl)
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 2-3 msk kallt vatten
  • 1 tsk salt
  •  
  • Fyllning
  • Ett broccolihuvud
  • 200 g färsk spenat
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Andra grönsaker du behöver rensa från ditt kylskåp
  • Salt, peppar
  • Ost av valfri, smakrik sort
  •  
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • Salt, peppar
  • Ännu lite mer ost

Beskrivning

    Pajbotten:

    1. Sätt ugnen på 220 grader.

    2. Nyp ihop allt till en fast deg eller kör allt i matberedare tills det precis går ihop.

    3. Tryck ut i en pajform, nagga hål i botten med en gaffel. Låt vila i kylen 30 min eller frysen 10 min.

    4. Förgrädda botten cirka 10 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna.

    Fyllning:

    1. Stek grönsaker och lök. Krydda som du tycker med salt och peppar. Låt svalna en aning.

    2. Riv osten.

    Äggstanning:

    1. Vispa ihop alla ingredienser.

    Montering:

    1. Sänk värmen på ugnen till 200 grader.

    2. Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet. Strö över osten. Häll på äggstanningen. Strö över mer ost.

    3. Grädda mitt i ugnen cirka 30-40 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.