Filégryta med ananas
catrineyngbro
catrineyngbro

Filégryta med ananas

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 500 gr fläskfilé
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 dl vatten
  • 2 burkar skivade champinjoner
  • 2 msk vinäger
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk ananas (240 gr)
  • en liten zucchini
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt och peppar

Beskrivning

    Gör så här:
    Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor.

    Blanda tomatpuré, soja, spadet från ananasen, spadet från champinjonerna och vinäger i en kastrull. Koka upp såsen.

    Skala och hacka löken och vitlöksklyftan. Rör ner i kastrullen. Skiva zucchinin i cm tjocka halvmånar och lägg ner dem, champinjonerna och köttet i den kokande såsen. Koka ca 5 minuter.

    Skär ananasen i bitar och lägg ner i såsen. Blanda ut majsstärkelsen i vattnet och red grytan. Ge grytan ett uppkok och smaka av med salt och peppar.

    Servera med ris och en sallad.



    För er Viktväktare:

    MitWW: Grön 5, Blå 5, Lila 5 (2 om man tar färsk ananas) per portion. Lägg till SP för ris.

    Smartpoints Flex: 4 SP Flex (2 SP Flex om man tar färsk ananas) per portion. Lägg till SP för ris.

    Smartpoints: 4 SP (2 SP om man tar färsk ananas) per portion. Lägg till SP för ris.



    Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.