1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Riv morötterna fint (kan bytas ut mot 1 dl lingonsylt eller 1 dl lingon).
3. Tillsätt filmjölk och rivna morötter bland de torra ingredienserna och rör ihop allt till en kladdig smet.
4. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite vetemjöl på ytan.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.
Blanda ner filmjölken och sirapen. 0,75 dl ljus sirap. 0,75 dl ljus sirap. Alldeles för sent in på morgonen insåg jag att kylskåpet gapade tomt åt mig och skafferiet gjorde detsamma
Det finns oändligt många varianter av filmjölksbröd. Det här brödet är min favorit när det ska gå snabbt att baka och jag inte har tid att vänta på några jästider
Jag fick en sån lust att prova koka gransirap, så jag trotsade vårregnet och gik ut och skörare. Härliga att äta i en sallads, lägga in en gransill eller göra sirap på
Häll på filmjölk, sirap och lingon och blanda i en jämn smet. 1/2 dl mörk sirap. 1/2 dl mörk sirap. Som jag har längtat efter jul, ledighet, Umeå och att träffa familj & vänner
Tänkte tipsa er om en så god filmjölkslimpa som det bara är att röra ihop ingredienserna till och hälla ner i formar, sen sköter det sig själv i ugnen till det är klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.