Filmjölkslimpa utan sirap
jigglybear
jigglybear

Filmjölkslimpa utan sirap

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 dl valfria blandade frön (t ex linfrön, sesamfrön, chiafrön, pumpakärnor)
  • 50 g morötter, fint rivna
  • 4 ½  dl filmjölk 
  • Garnering
  • vetemjöl

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

    2. Riv morötterna fint (kan bytas ut mot 1 dl lingonsylt eller 1 dl lingon).

    3. Tillsätt filmjölk och rivna morötter bland de torra ingredienserna och rör ihop allt till en kladdig smet.

    4. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite vetemjöl på ytan.

    5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.