2. Nyp ihop alla ingredienserna till en lite smulig deg. Smula hälften av degen i en form med kanter, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper. Det går bra med en något större form, men då blir rutorna något tunnare.
3. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och häll ut smeten jämnt över smuldegen i formen. Smula över resten av degen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–38 min. Låt den kallna i formen innan du skär den i rutor. Pudra florsocker över kakan före servering.
Glutenfria citronkakor. Foto. Nicklas Tegerström. Det här är en variant av mitt recept på glutenfria syltkakor, som jag gör med hemmagjord lemon curd som fyllning
citronkaka,. 14 Apr. 19. 20. Twitter. Facebook. Mjuk citronkaka. 0kommentarer. Åhh vilket härligt väder vi har haft de senaste dagarna, solen har varit framme mesta tiden
Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör och socker. Vispa i citronskal och citronsaft samt ägg och äggulor. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten
När lillebror med sambo kom över på fika var citronsmak på kakan givet. Denna gång blev det en modifierad variant av Saltå kvarns recept, men uppriktigt sagt tyckte jag nog att det blev lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.