2. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.
3. Rör ner hallonen och chokladpuffarna i smeten.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö över lite extra chokladpuffar. Täck formen med aluminiumfolié eller plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst, ca 6 tim. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
Ett jätte enkelt recept som inte kräver någon glassmaskin eller något rörande. Hade en burk kondenserad mjölk i skafferiet, lite tid och flera matgäster på kommande följande dag, så jag snodde ihop lite hemlagad glass
Glassutanmaskin. Gick här hemma och småpulade, tvättade några fönster mellan regnskurarna, rörde ihop lite glass och besökte föräldrarna som bjöd på lunch
Om jag ska rekommendera en dessert så här i påsktider så måste det bli den här hemgjordaglassen. Lägg en plastfolie över och ställ allt i frysen tills smeten fryst till glass
glassmaskinen och följa tillverkarens instruktioner. Har för första gången provat laga glass hemma, nu kan jag nog aldrig mer köpa glass på burk i butiken
Du behöver inte någon dyr glassmaskin, utan den blir superbra…bara så där. Du behöver ingen maskin, det skall inte kokas, eller röras om i glassen var tjugonde minut och ändå smakar resultatet helt fantastiskt
Nu blir det ingen köpeglass i sommar längre. Jag använde en brödform till glassen, blev perfekt. Eller varför inte göra jordgubbsglass med hjälp av lite sylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.