Köttfärsgratäng med duchessepotatis Jennys matblogg
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Det här behöver du till en stekpanna
1/2 kilo
potatis
1/2 dl
grädde
2
äggulor
salt & peppar
Köttfärsåsen
smör
1 liten
finhackad lök
1 pressad
vitlök
600 gram
köttfärs
2 msk
tomatpure
2 1/2 dl
creme fraiche
2 msk
oxfond
1 msk
chilisås
1 kryddmått
timjan
salt & peppar
Beskrivning
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Koka potatisen i saltat vatten. Hetta upp en stekpanna och fräs löken mjuk, vänd ner köttfärsen och stek den klar. Vänd ner tomatpure, crème fraîche, fond, chilisås & kryddor & låt sjuda upp. När potatisen är mjuk så gör du mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Spritsa eller klicka ut moset längst kanterna i en stekpanna, och lägg sedan köttfärsröran i mitten. Strö över ost och gratinera i 10- 15 minuter eller tills gratängen fått vacker färg.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.