Kalkonköttbullar med rostad brysselkål och senapsmajonnäs
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
4
port
Rostad brysselkål
450 g
brysselkål, halverade
½ (55
g) rödlök, i klyftor
40 g
pekannötter
2 msk
olivolja
1 tsk
torkad rosmarin
½ tsk
vitlökspulver
salt och mald svartpeppar
Kalkonköttbullar
50 g
smör
1 (110
g) rödlök, finhackade
800 g
kalkonfärs eller nötfärs
1
ägg
1 tsk
salt
½ tsk
mald svartpeppar
½ tsk
malen kanel
½ tsk
mald kryddpeppar
Senapsmajonnäs
2 dl
majonnäs
1 tsk
dijonsenap
mald svartpeppar
Beskrivning
Rostad brysselkål
Sätt ugnen på 185 grader.
Bred ut brysselkål, rödlök och pekannötter på en bakplåtspappersklädd plåt.
Krydda med rosmarin, vitlökspulver, salt och peppar. Ringla över olivolja.
Massera in i kålen och löken. Tillaga i ugnen i 20 minuter eller tills brysselkålen har fått fin färg.
Köttbullar
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Smält hälften av smöret. Stek den hackade löken.
Forma köttbullar av färsen, ca 3 cm stora. Det är lättare att rulla fina bollar om du har blöta händer.
Smält resten av smöret i stekpannan. Stek köttbullarna, se till så att de inte ligger mot varandra. Beroende på stekpannans storlek kanske du behöver dela upp dem i två omgångar. Stek tills köttbullarna är gyllenbruna på alla sidor.
Senapsmajonnäs
Blanda majonnäs med dijonsenap i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.
Servera köttbullarna med skyn från stekpannan, rostad brysselkål och en klick senapsmajonnäs.
Tips
Om du önskar ännu mer mättnad kan du steka några skivor bacon och äta till. De bidrar med extra fett och härlig sälta.
Tillsätt lite majonnäs (ca 2 msk) eller baconfett i färsen, då blir köttbullarna ännu saftigare. Det är lite svårare att få dem runda men smaken blir fantastisk.
Tillaga köttbullar i ugnen
Visst går det utmärkt att göra köttbullar i ugnen. Placera ut dem på en bakplåtspappersklädd plåt, se till att det är lite mellanrum mellan dem.
Grädda köttbullarna i ca 18 min på 200 grader.
6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Låt puttra på svag värme och smaka av med salt. Rostadbrysselkål. Hackade rostade hasselnötter. Ankbröst går utmärkt att köpa fryst och är lättlagat om man har rätt teknik
Ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och saffran. Att ugnsrosta blomkål ochbrysselkål blir väldigt gott, långt ifrån den kokta smaken så har du inte testat det så gört
Sallad på finstrimlad brysselkålmed apelsin-dijonvinaigrette, rostade hasselnötter och pecorino. Om du inte är lika frälst på brysselkål som jag, så går det garanterat att pröva receptet med någon annan sorts kål
Stekt torskrygg medrostad pumpa och friterad brysselkålPrecis som grönkål eller svartkål blir också brysselkålen god om den friteras eller rostas med olja och salt i ugnen tills den blir krispig
Några av er kanske undrar hur det går med husförsäljningen. Färdigrostad. I dag blir det faktiskt inget middagsrecept (fick middag hemma hos mormor) och inte heller ett allergivänligt recept
Inlägget Rostad färskpotatis med sparris och champinjoner dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Denna plåt laddad med färskpotatis, sparris och champinjoner är ett läckert tillbehör till de allra flesta rätter
Servera genast på varma tallrikar tillsammans med en god sallad och ett gott rödvin. En riktigt god middag med en härligt krämig sås, välj närproducerat kött, dyrare visst, men så mycket godare
Låt svalna och förvara i en burk med lock. Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Välj glutenfria havregryn och byt ut rågflingor mot glutenfria havregryn eller annat glutenfritt flingalternativ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.