Torskrygg med rostad brysselkål och hasselnötter / kreatör kristina andersson
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Torskrygg med rostad brysselkål och hasselnötter / kreatör kristina andersson

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till mager fisk passar det extra bra att ha nötter och frön som topping för att balansera upp med fett, tillföra mer näring och få mer mättnad.
  • 400 g färsk brysselkål
  • 600 g rödbetor (eller andra rotfrukter)
  • 4 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • 500-600 g torskrygg
  • Ev smör
  • 100 g grönkål
  • 1 msk citronsaft
  • 80 g hasselnötter
  • 200 g rödkål
  • 1 granatäpple
  • Flingsalt

Beskrivning

    1. Ansa brysselkålen och dela huvudena på mitten om de är stora. Spara några till salladen. Skär rödbetorna i bitar.


    2. Lägg rödbetor och brysselkål i en ugnsform och ringla över lite av oljan. Ugnsrosta i 175-200 ° i cirka 30 minuter (tills de blir mjuka).

    3. Salta och peppra torsken och låt den gå med i ugnen de sista 5-10 minuterna. Bryn eventuellt fisken i lite smör innan du sätter in den i ugnen.

    4. Riv grönkålen i mindre bitar, ringla över olja och citronsaft och massera in i grönkålen

    5. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna i någon minut.

    6. Strimla rödkålen och resten av den råa brysselkålen. Varva grönkål, rödkål, brysselkål och rödbetor i en skål. Toppa med hasselnötter, granatäppelkärnor och flingsalt. Ringla eventuellt över lite mer olja. Servera med torskryggen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.