Torskrygg med rostad brysselkål och hasselnötter / kreatör kristina andersson
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Till mager fisk passar det extra bra att ha nötter och frön som topping för att balansera upp med fett, tillföra mer näring och få mer mättnad.
400 g
färsk brysselkål
600 g
rödbetor (eller andra rotfrukter)
4 msk
olivolja
Salt och peppar
500-600 g
torskrygg
Ev smör
100 g
grönkål
1 msk
citronsaft
80 g
hasselnötter
200 g
rödkål
1
granatäpple
Flingsalt
Beskrivning
1. Ansa brysselkålen och dela huvudena på mitten om de är stora. Spara några till salladen. Skär rödbetorna i bitar.
2. Lägg rödbetor och brysselkål i en ugnsform och ringla över lite av oljan. Ugnsrosta i 175-200 ° i cirka 30 minuter (tills de blir mjuka).
3. Salta och peppra torsken och låt den gå med i ugnen de sista 5-10 minuterna. Bryn eventuellt fisken i lite smör innan du sätter in den i ugnen.
4. Riv grönkålen i mindre bitar, ringla över olja och citronsaft och massera in i grönkålen
5. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna i någon minut.
6. Strimla rödkålen och resten av den råa brysselkålen. Varva grönkål, rödkål, brysselkål och rödbetor i en skål. Toppa med hasselnötter, granatäppelkärnor och flingsalt. Ringla eventuellt över lite mer olja. Servera med torskryggen.
Låt puttra på svag värme och smaka av med salt. Rostadbrysselkål. Hackade rostadehasselnötter. Ankbröst går utmärkt att köpa fryst och är lättlagat om man har rätt teknik
4 Pumpapuré 1 liten butternutpumpa (à ca 800 g) 1/2 rotselleri (à 350 g) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl vispgrädde 2 msk asiatisk fisksås 1 - 2 msk vitvinsvinäger ev salt Torsk 2 vitlöksklyftor 4 bitar torskryggfilé (à 150 g) 4 msk smör 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 1/2 dl rostadehasselnötter 2 msk finskuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Stekt torskryggmedrostad pumpa och friterad brysselkålPrecis som grönkål eller svartkål blir också brysselkålen god om den friteras eller rostas med olja och salt i ugnen tills den blir krispig
Sallad på finstrimlad brysselkålmed apelsin-dijonvinaigrette, rostadehasselnötteroch pecorino. Om du inte är lika frälst på brysselkål som jag, så går det garanterat att pröva receptet med någon annan sorts kål
Sila av och smaka upp med salt (använd helst egenkokt kalvbuljong/sky för bäst resultat). Lågtempererad vildsvinsentrecote med variation på persiljerot, lagerbladspicklad trattkantarell, semitorkade lingon ochrostadehasselnötter
Servera torsken tillsammans medrostade grönsaker och pepparrotssmör. Vispa upp smöret tillsammans med pepparroten, citronskalet och lite salt och peppar med en elvisp så att du får ett fluffigt smör
6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
torskrygg. Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det brynta smöret och jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
timjan och/eller oregano. Hur gott som helst ihop med potatisen och knapriga hasselnötter. Det här åt vi till chilimarinerad och grillad entrecôte och trots stor misstänksamhet från två av gästerna medan potatisen var i ugnen (det luktade skunk, eller fotsvett tror jag någon sa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.