Skär de torra bullarna i mindre bitar.
Smörj en ugnssäkerform. Lägg ut bullarna i den.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt mjölk, grädde och smöret.
Häll smeten över bullarna. Låt stå och dra minst i 40 min., gärna längre i kylen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-60 min. Kolla efter 45 min. med en sticka om kakan är klar. Äggstanningen ska ha satt sig.
Strö över rörsocker.
Servera varm eller kall med vispad grädde smaksatt medpunch eller glass :)
Varva kanelbulleskivorna med rivet apelsinskal, hackade mandlar och bittermandlar i formen. Förr i tiden hittade man massor av smarta och läckra sätt att återvinna och skapa nytt av det som blivit kvar i skafferiet – som att göra kanelbullepudding av lite torra och trista kanelbullar till exempel
), sega och ljuvligt goda kanelbullekakor, en omåttligt populär kanelbullekladdkaka, kanelbullepudding, supersnabba kanelbullar som man gör på en kvart och givetvis de klassiska kanelbullarna – saftiga och snirkliga
(Efterrätten var en grym mjölkchokladpudding medpunchgrädde. Vi har haft mina föräldrar på besök i helgen, och för söndagens middag kände jag starkt för att sätta ihop en meny med lite mer klassiska, svenska smaker
Pekannötpaj med hjortron och punchgrädde, Päronpaj med ingefära och Äppelpaj med vanilj och yoghurt. Kräftpaj med grönkål och fänkål, Svamppaj med västerbottenost
När jag var liten fick jag punchgrädde till en efterrätt och så åkte jag på magsjuka. Lägg dem i vatten med citronsaft direkt efter skalning - så de inte blir bruna
T o m mamma har undrat vad sjutton jag håller på med som inte bloggar. Sen var vi ute hela dagen och jobbade - jag målade verandafönster (som byggvården nu satt handblåst glas i) och Magnus fixade med fönster i vårt blivande sovrum på övervåningen
Enkelt förklarat så är det en chokladmarsipantårta med tryffel och punchgrädde. Sikta dem torra ingredienserna och blanda försiktigt ned i äggsmeten, varat med mjölken
Dessert kunde vara någon tårta eller mormors specialitet - en vacker petitchouxkrans fylld medpunchgrädde och frukt eller bär (konserverad fruktsallad från burk, om det inte var säsong för färskvaror)
Smörj en ugnssäker rund form, ca 2 liter. Lägg ut bullarna i formen så att de täcker hela botten. Bryt sönder bullarna om så behövs men försök hålla så många om möjligt hela
Mixa mandeln och strösockret i en matberedare eller med en stavmixer till en grynig massa. Lägg halvorna med den platta sidan ned i en smord form och bred över mandelsmeten
Vispa grädden hårt och smaksätt med punchen. Smöra en pajform och hacka mandel. Rör samman smör, socker, mjöl och bakpulver till en smet och blanda i mandeln
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.