Kerstins Senapsill
camilla63-1
camilla63-1

Kerstins Senapsill

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 - 600 gr Strömmingsfileér
  • ÄTTIKSLAG
  • 5 dl Vatten
  • 1 dl Ättickssprit
  • 1 Msk Salt
  • SENAPSSÅS
  • 1 dl Senap
  • 2 Tsk Röd Vinäger
  • 2 - 3 Msk Socker Plus Lite Salt
  • 1 dl Hackad Dill
  • 1 dl Rapsolja

Beskrivning

    Blanda ättikslagen och lägg i strömmingen, låt den sedan dra i 3 timmar

    Dra av skinnet på strömmingen och låt den rinna av

    Blanda senap vinäger socker salt och dill och tillsätt till sist oljan i en stråle under omrörning

    Smaka av såsen, känns den för tjock så kan man tunna ut den med ljummet vatten

    Vänd ner strömmingen i senapssåsen och låt den vila 1 dygn i kylen

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.