Kladdkaka med smak av nutella toppad med fudge frosting!
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
350 g
nutella
225 g
smör
165 g
farinsocker
180 g
vatten
110 g
mjöl
35 g
extrafint mjöl
50 g
hasselnötter
2
ägg
80 g
rom
Fudge frosting
45 g
smör
1 msk
vatten
75 g
farinsocker
160 g
florsocker
2 msk
kakaopulver
2 msk
rom
Beskrivning
Ok, det här är ett recept ni bara måste prova om ni gillar kladdkaka!
Det här receptet har en gudomligt god kladdig fyllning av kakao och nutella, toppat med en söt fudge frosting som är så god att vi på myTaste inte kan få nog av den!
Receptet kommer från bloggen Anncooo Journal och är skrivet av bloggaren Ann Low. Ann's stora inspiration till bakning och matlagning kommer från hennes mormor som hon älskade att vara med i köket när hon var liten, och så glada vi på myTaste är att hon fortsatte med sitt stora intresse, desto mer härliga recept får vi ta del av!
Gör så här:
1) Förvärm ugnen till 150 grader. Smöra en sockerkaksbotten.
2) Blanda nutella, smör, socker och vatten i en kastrull över låg värme tills det är smidig. Kyl i 15 minuter.
3) Sikta ner mjöl, malen hasselnöt, ägg och rom.
4) Häll blandningen sockerkaksformen och ställ i ugnen i 1 timme 30 minuter.
5) Låt kakan stå i 5 minuter innan du vänder på kakan för att sedan svalna på galler.
6) Under tiden den svalnar, gör din fudge frosting. Sprid kakan med frost och kyla den i 2 timmar innan du serverar.
Fudge frostning:
1) Rör smör, vatten och farinsocker i liten kastrull över låg värme tills socker upplöses. Avlägsna från värmen, rör i romen.
2) Sikta florsocker och kakaopulver i liten skål, rör sedan långsamt i smörblandningen tills den är jämn.
3) Ställ fudgen täckt i kylskåpet ca 10 minuter eller tills frostningen tjocknar.
4) Fördela frostingen med en slickepott på kakan.
Tillagningstid: Ca 4 timmar totalt
Grader: 150 c
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/nutella-mud-cake-with-fudge-frosting-50266462.html
Marabous nya choklad med salta mandlar är en av mina absoluta favoriter. Häll i en form klädd med bakplåtspapper och strö över mandel, hackad choklad och flingsalt
Idag tog jag med mig lite adventsfika till jobbet, klev upp lite tidigare och svängde ihop en kladdkakasmaksattmed mintchoklad och toppadmed polkagrisar
Ett bakverk med rik smakav härlig choklad och god kladdig konsistens. Helt enkelt fantastisk och jag satte naturligtvis min egna prägel på denna genom att smälta hederlig smörkola och blandade med i smeten, det vart otroligt gott och gjorde att den blev lite seg och smaken påminner om fudge
En supergod glasstårta smakav vanilj med en chokladig oreokexbotten. Smält nutella och choklad på svag värme och spritsa eller ringla den i en fin stråle i en spiral med början från mitten av tårtan
Vi åt kakan tillsammans med vispad grädde som smaksattsmed frystorkade hallon och vaniljpulver. Jag tar alltid med mig minst ett av mina tre barn när jag storhandlar
Häromdagen gjorde jag denna goda fudgepajmedsmakav salt kola och det går inte att sluta äta, livsfarligt och ihop med glass och färska bär ska vi inte tala om, mums
Tre sorters matpaj i form av fetaostpaj, tacopaj och kycklingpaj och sedan avslutades allt med en blåbärs smulpaj och ljus kladdkakamedsmakav citron, kokos och blåbär
Detta blir en sockrig fudge och lite torr och smulig i konsistensen i jämförelse med den fudge som jag brukar göra som är baserad på skumtomtar eller annat segt godis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.