Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept
catrineyngbro
catrineyngbro

Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • portioner30
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 morötter, skalade och skurna i slantar
  • 1 röd paprika, i munsbitar
  • 3 salladslökar, i 3 cm-bitar
  • 2 pak choi, i grova bitar
  • 0,5 dl rapsolja
  • Sås
  • 0,75 dl ostronsås
  • 1 msk black bean sauce (eller 2 msk hoisinsås)
  • 0,5 msk risvinäger
  • 3 msk muscovadosocker (eller farinsocker)
  • 1 msk sesamolja
  • Till servering
  • 200 g cashewnötter
  • jasminris

Beskrivning

    Gör så här

    Koka riset enligt förpackningen.
    Rör ihop alla ingredienser till såsen.
    Skär kycklinglårfilén i lagom stora munsbitar (cirka 2 x 2 centimeter). Fräs på hög värme i rapsolja, tillsammans med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen har fått fin, gyllene färg. Ställ undan.
    Fräs morötter, paprika och salladslök hastigt på hög värme med den resterande vitlöken. Tillsätt pak choi och låt fräsa med i endast 1 minut.
    Tillsätt den stekta kycklingen och såsen och rör om. Smaka av om något mer behöver tillsättas. Strössla cashewnötterna på toppen och servera med ångande varmt jasminris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.