2 msk
konjak eller portvin, eller annan smakrik sprit (valfritt)
1 msk
tomatpuré
500 g
kycklinglever
Timjanssmör
100 g
smör
1 msk
torkad timjan
1 tsk
peppar
Servering
saltgurka
Beskrivning
Finhacka lök och vitlök och stek mjukt i ett par matskedar smör på medelhög värme. Lyft ur stekpannan.
Öka värmen och hetta upp ett par matskedar smör i samma stekpanna. Bryn levern så den får fin stekyta runt om. Tillsätt spriten. Salta och peppra.
Sänk värmen och låt stekskyn koka ner. Levern ska bli genomstekt. Låt svalna några minuter.
Lägg i en matberedare eller blender och mixa till en slät smet tillsammans med resten av smöret och tomatpurén. Bred ut i en liten form, cirka 18 x 20 cm.
Lägg 100 gram smör till toppingen i en liten kastrull och smält försiktigt på medelvärme. Låt det vita mjölkproteinet sjunka till botten och häll försiktigt det klara smöret i en liten skål.
Rör i timjan och peppar. Häll över patén och låt svalna helt i kylen.
Servera på fröknäcke eller tunna skivor LCHF-bröd. Garnera gärna med snabbpicklad rödlök och/eller saltgurka.
Märk locket med obakad leverpastej och dagens datum, frys sedan in dem för tilllagning vid behov. Blanda sedan denna grötaktiga konsistens med finmalda färsen
I går började vi förberedelserna inför julfirandet en smula, Håkan tog så att säga jobbet med sig hem och ställde sej att göra leverpastej på sin lediga dag
På med salt och peppar. Slå på grädde, i med persilja och sardellerna. Snabblagad leverpastej400 gram findelad kycklinglever1 gul lök finhackadsalt och peppar25 gram smör till stekning2 dl grädde100 gram smör1 tsk torkad timjan0,5 dl färsk finhackad persilja1 konservburk sardeller med kapris1 msk whiskyStek levern i rikligt med smör, tillsammans med hackad lök. 1 konservburk sardeller med kapris
Var har jag fått föreställningen om att det här med att fixa leverpastej är svårt. Skär levern i mindre bitar, blanda med löken och övriga ingredienser
Blanda med övriga ingredienser. Servera med ättiksgurka. Svetta löken i smör. Mal lever, fläsk, späck, ansjovis, lök och potatis grovt, eller finmal om Ni hellre vill det
Ingredienser Leverpastej Ger 1 stor burk 400 g (nöt) lever 200 g nötfärs 1 st gul lök 1 st äpple 50 g ghee 3 st vitlöksklyftor 1 msk finriven ingefära 1 msk färsk finhackad rosmarin 2 tsk himalayasalt/havssalt Vi använder nötlever i detta receptet
Fyll på med vatten så att det täcker. Gör ett stekprov och smaka eventuellt av med salt och kryddor. Täck med aluminiumfolie och ställ formen i vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.