Mammas mjukkakor
Karin
Karin

Mammas mjukkakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1 ½ dl havregryn
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 3-4 msk sirap
  • 1-2 tsk salt
  • 1 msk anis
  • 1 msk fänkål
  • 1 dl dinkel eller havrekli
  • 8-12 dl ljust lantbrödsmjöl

Beskrivning

    Koka upp vatten och havregryn till en gröt. Tillsätt smör och mjölk. Smula ner jäst i en bunke och häll i degspadet när det är +37 grader. Till sätt sirap, salt och kryddor. Sätt i någon deciliter dinkel eller havrekli om du vill.
    Häll i mjöl i degen till den får rätt konsistens. Den ska vara något lös
    Låt jäsa i 30-45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader medan du bakar ut mjukkakorna. Nagga med en gaffel och grädda direkt utan att låta dem jäsa. 5-10 minuter tills mjukkakorna får fin färg

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.