Matig Ärtsoppa med extra kött
Lundins Mat
Lundins Mat

Matig Ärtsoppa med extra kött

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg Gula ärtor
  • 3.5 lit Vatten
  • 2 st Gul lök
  • 10 cm Purjolök, det vita
  • 3 st Morötter
  • 1 st Grönsaksbuljong
  • 2 st Köttbuljong
  • 350 gr Sidfläsk, rimmat
  • 1 st Fläskkorv
  • 1 st Köttkorv
  • 1 pkt Bacon
  • 3 st Lagerblad
  • 1 tsk Mejram, torkad
  • 1 tsk Timjan, torkad
  • 3 st Nejlikor
  • 5 st Kryddpepparkorn
  • 5 st Vitpepparkorn
  • 5 st Svartpepparkorn

Beskrivning

    1: Lägg ärtorna i en skål och täck med vatten. Låt vara minst 12 timmar.

    2: Skär lök, purjolök och morötter i bitar.

    3: Häll av ärtorna i ett durkslag och skölj av dom.

    4: Lägg ärtorna i en rymlig kastrull och tillsätt vattnet. Koka upp och låt koka ett par minuter, rör om. Skumma sedan av och ta bort ev. skal som flyter upp.

    5: Tillsätt grönsaker, buljongtärningar och alla kryddor. Koka upp och koka sakta i 60 minuter. Rör om då och då.

    6: Skär sidfläsk och bacon i små bitar.

    7: Tillsätt sidfläsk, bacon, köttkorv och fläskkorv. Koka upp och låt sjuda ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaka ev. av med mer salt.

    8: Ta upp korvarna. Skär i skivor och servera med soppan.

    Glöm inte att servera soppan med senap!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.