Mintig kladdkaka Jennys matblogg
catrineyngbro
catrineyngbro

Mintig kladdkaka Jennys matblogg

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Det här behöver du för att baka denna kladdis
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4- 5 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 150 gram smält smör
  • 1 nypa med flingsalt
  • 10- 15 after eight-bitar
  •  
  • Topping
  • 300 gram mjölkchoklad
  • 3/4 dl vispgrädde
  • after eight-bitar till dekorering

Beskrivning

    Gör så här:
    Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, tryck ner 10- 15 after eight-bitar och ställ in i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig efter ett 3-4 timmar sen i kylen).
    Innan du ställer in den i kylen så gör du tryffeltoppingen, genom att mäta upp grädden i en kastrull och bryta ner chokladen. Låt smälta under omrörning och rör chokladen blank. Häll tryffeltoppingen över kladdkakan och ställ svalt i kylskåp. När toppingen svalnat något så trycker du ner after eighten i ett snyggt mönster över kakan.
    Serveras med lättvispad grädde

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.