Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, tryck ner 10- 15 after eight-bitar och ställ in i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig efter ett 3-4 timmar sen i kylen).
Innan du ställer in den i kylen så gör du tryffeltoppingen, genom att mäta upp grädden i en kastrull och bryta ner chokladen. Låt smälta under omrörning och rör chokladen blank. Häll tryffeltoppingen över kladdkakan och ställ svalt i kylskåp. När toppingen svalnat något så trycker du ner after eighten i ett snyggt mönster över kakan.
Serveras med lättvispad grädde
Jag ÄLSKAR den här kladdkakan. Jag hittade den på den HÄR bloggen och har gjort den flera gånger. Jag brukar lägga dumlekrisp i botten av formen innan jag häller över smeten, men den här gången provade jag någonting nytt
Gör så här. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Värm upp grädde & kondenserad mjölk tillsammans i en kastrull – den ska inte koka men bli het
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.