Mjölkchoklads brownie med mörk chokladtryffel
hannae_02
hannae_02

Mjölkchoklads brownie med mörk chokladtryffel

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  •  
  • Mörk chokladtryffel
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 1/2 tsk smör
  • Garnering
  • kokos (hade inte det på bilden men det är också gott utan)

Beskrivning

    1.Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta på eftervärmen. Rör ner socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg. Blanda till sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.

    2.Häll smeten i en form, ca 18 • 25 cm, klädd med bakplåtspapper.

    3.Grädda kakan mitt i ugnen i 23-25 min. Låt den svalna i formen.

    4.Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i grädden i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör om då och då.

    5.Bred ut tryffeln på kakan och strö över kokos (om ni vill ha).

    6.Skär kakan i rutor med en vass kniv.

    7.Klar

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.