Morotslasagne
lukas-6
lukas-6

Morotslasagne

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 1 dl chilisås (av ketchuptyp)
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 2 dl riven parmesanost
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk flingsalt

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200°C.

    Skala och riv morötterna fint. Skala, halvera och skär lök och vitlök i skivor. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

    Fräs morötter, lök, vitlök och chili ca 3 minuter i 2/3 av oljan i en kastrull. Tillsätt passerade tomater, chilisås, paprikapulver och spiskummin. Låt småkoka under lock ca 10 minuter.

    Starta timerStarta timer

    Blanda i crème fraichen. Krydda med salt och peppar.

    Varva lasagneplattor och sås i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Lägg lasagneplattor i bottnen och sås på översta lagret. Strö över den rivna osten. Ställ in i ugnen ca 30 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.