Moussaka med potatis
Matilda
Matilda

Moussaka med potatis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kokta potatisar
  • 2 gula lökar
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 400 g färs
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk buljong
  • 1,5 dl vatten
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 krm timjan
  • salt & peppar
  •  
  • Sås
  • 3 msk smör eller margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 6-7 dl mjölk
  • 4 dl riven ost
  • salt & peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer

    1. Fräs hackad lök, vitlök och färs i olja tills färsen fått lite färg. Strö över mjölet och späd med buljong och vatten. Krydda med tomatpuré och låt småkoka 10–15 minuter.

    2. Fräs smör/margarin med mjöl i en kastrull och tillsätt mjölken. Smaka av med salt, peppar och timjan, låt koka 10 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör ner osten.

    3. Sätt ugnen på 250°. Skiva potatisen. Varva potatis, färs och ostsås i en smord ugnsform. Se till att det blir rikligt med sås överst. Gratinera ca 30 minuter i ugnen.

    Tillbehör: servera med sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.