Mousse passande tårtfyllning osv.
moa.1403.eriksson
moa.1403.eriksson

Mousse passande tårtfyllning osv.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g Smaksättning (tex. Lemon Curd eller fruktpurè)
  • 2-3 st Gelatinblad
  • 225 g Grädde, Lättvispad
  •  
  • Maräng
  • 65 g Äggvita
  • 100 g Socker
  • 25 g Vatten
  • En sats är lagom till 2-3 lager på en tårta.

Beskrivning

    Marängen:

    1. Vispa äggvitan till ett fast skum samtidigt som du kokar upp socker och vatten till 120°.

    2. Häll sedan sockerlagen över äggvitorna under vispning. Vispa sedan så marängen svalnar något.

    3. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten och låt ligga i minst 10 minuter. Vispa även grädden lätt.

    4. Smält gelatinet och blanda i lite av "smaksättningen" i taget och blanda ordentligt för att undvika klumpar. Tillsätt sedan blandningen i marängen.

    5. Vänd sedan ner den lättvispade grädden i marängblandningen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.