1. Bryn färsen lätt i en gryta.
2. Tillsätt allt -utom soja, salt och peppar samt persiljan. Låt koka sakta i ca 10 min. Rör omdå och då.
3. Smaka av med soja, salt och peppar. Strö över persiljan
Börja med att skala och hacka löken, morötterna och palsternackorna. Häll sedan i grönsakerna, pressa i vitlöksklyftan och fräs dem tillsammans med köttfärsen en liten stund
Recept. Jag skrev häromdagen att jag var sjukt imponerad av det nyma numret av Tidningen Matkärlek. I söndags lagade jag en Paleo-soppa direkt från tidningen
Hetta upp en kastrull med smör och fräs alltsammans i några minuter. Koka upp. 13 msk tomatpuré. 11 1/2 msk paprikapulver. 1salt och peppar. 17-8 små fasta potatisar. 1Bryn färsen i smör i en stekpanna tills den är genomstekt och smula den samtidigt med en gaffel. 1Blanda ner färsen i kastrullen tillsammans med tomatpuré och fräs i 1 minut. 1Tillsätt vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprikapulver, salt och peppar. 1Skala och skär potatisarna i små tärningar. Rör ner tärningarna i soppan och låt sjuda under lock i 15 minuter. 1Häll uppsoppan i skålar, lägg på en klick crème fraiche och toppa med färsk oregano. 1Servera soppan tillsammans med bröd
Ingredienser Portioner. 4 1 purjolök 3 potatisar 2 morötter 250 g köttfärs 1 msk matfett salt och peppar 1 tsk paprikapulver 500 g krossade tomater 7 dl köttbuljong (tärning och vatten) Till servering hackad persilja bröd Lägg till i inköpslistanKupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. I helgen blev det faktiskt lite krogen för hela slanten med ett besök på Jimmys Steakhouse i Stockholm
Tips. Vill man ha soppan matigare, tillsätt mer potatis. Häll Milda i en kall stekpanna. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna slutat bubbla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.