Paella med skaldjur
Christer Gustafsson
Christer Gustafsson

Paella med skaldjur

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Gul lök
  • Steklök
  • Paprika
  • Vitlök
  • Chili
  • Olivolja
  • Burktomater
  • Avorioris
  • Vatten
  • Skaldjursfond
  • Sjöpungsfond
  • Paprikapulver
  • Sambal
  • Vitt vin
  • Saffran
  • Lagerblad
  • Turbopeppar
  • Räkor
  • Kräftor
  • Musslor
  • Pilgrimsmusslor
  • Cognac
  • Ärtor
  • Hackad persilja
  • Citron

Beskrivning

    ?
    Klyfta steklök, hacka lök, chili och vitlök. Fräs tillsammans med avorioriset i olivolja.

    Tillsätt vitt vin och låt det reducera ner till hälften.

    Tillsätt fond, tomater, paprikapulver, lagerblad och sambal.

    Låt allt koka ihop i 15 minuter på svag värme.

    Skär paprikan i bitar och lägg ner i grytan. Låt koka ihop i 3 minuter.

    Pressa i saften från en citron och smaka av med salt och turbopeppar.

    Stek i en annan stekpanna pilgrimsmusslorna och räkorna till de i princip är klara slå på cognac och flambera innan de går i paellan.

    Tillsätt räkor, kräftor, pilgrimsmusslor, musslor och ärtor i grytan.

    Koka i 3 minuter, se till att vända det några gånger under tiden så allt blir varmt.

    Avsluta med att toppa med hackad persilja servera med citron.
    ??

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.