Tryck ut degen i formen och upp med degen i kanterna. Väldigt god Lökpaj. Paj degen. Strimla löken. Låt svalna medan du rör samman osten grädde och äggen och salta och peppra
Bryn löken så att den tar färg. Löken är klar när den är riktigt mjuk och söt. 4 lökar, gula eller röda. 14 lökar, gula eller röda 2 msk smör salt efter smak 2 tsk socker 1 dl vattenSkiva löken. Slå ned värmen och låt löken mjukna i 10-15 minuter
En No Bake Pajmed en botten av Hasselnötter och choklad Cookies som mixats i en matberedare, fylld medkaramelliserade äppelskivor och mjölkchoklad ganache( Marabou Helnöt)
Skär löken i tunna strimlor. Stek löken och rör om med jämna mellanrum i 10-15 min. När löken är gyllene rör du försiktigt om i stekpannan och låter allting karamelliseras långsamt i 10 min
Ta ut pajen och garnera med lite persilja eller annat vackert färskt grönt. Ta ut pajskalet, bred ut svamp- och lökblandningen över botten och häll över äggstanningen
Perfekt drinktilltugg att ha medan grillen blir varm. Skiva löken i ringar. Tur att jag gjorde en halv sats för R och jag åt upp hela själv eftersom våra tonåringar föredrar att hänga på byn istället för med oss
Idag bjuder jag därför på enkla karamelliseradelökarmed dadelsirap. I vintermånaderna kan vi äntligen stifta nygamla bekantskaper med fina godingar som olika sorters kål, rotfrukter och lök
Gillar du lök så kommer du att älskar dessa söta karamelliserade små lökarna. Smålöken Skala smålöken och stek den på låg värme i smör och ljus sirap tills löken är mjuk och genomstekt
En bra julklapp att göra är karamelliseradlök vilket passar till så mycket, till exempel ner rört i potatismos, på en rostad smörgås med getost och päron, som tillbehör till kyckling eller kött eller som topping på en pizza
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.