Palsternackssoppa med päron och salvia (AIP)
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Palsternackssoppa med päron och salvia (AIP)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Portioner: 4 | Tid: 35 min
  • Ingredienser
  • 3 msk Olja
  • 1 st Gul lök, finhackad
  • 5 cm Färsk ingefära, skalad och hackad
  • 2 st Vitlöksklyftor, pressad
  • 5 dl Benbuljong
  • 3 dl Vatten
  • 1 kg Palsternacka, grovhackad
  • 1 st Päron (gärna hårt Conferense)
  • 0,5 tsk Oraffinerat havssalt
  • 0,5 dl Färsk salvia, hackad

Beskrivning

    Gör så här
    Värm upp 1 msk olja i en stor kastrull på medelvärme.
    Tillsätt hackad lök och tillaga i 6 minuter till löken är mjuk och genomskinlig. Tillsätt pressad vitlök och riven ingefära.
    Rör runt och tillaga ett par minuter.
    Tillsätt buljong och palsternacka, låt koka upp.
    Sänk värmen till låg och låt puttra i 10 minuter under lock.
    Tillsätt hackat päron och salt.
    Låt puttra 5-10 minuter till palsternacka och päron är mjukt.
    Under tiden, värm 2 msk olja i en liten kastrull eller stekjärn på medel-hög värme.
    När oljan är varm tillsätt salviabladen och fritera i 5-10 minuter.
    Rör runt och vänd på bladen efter hand. Salvian är klar när den inte längre bubblar och är krispig.
    Mixa soppan med en stavmixer eller i en blender till en jämn, slät soppa. Smaka av och tillsätt mer salt vid behov.
    Garnera med salvian och lite ringlad olja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.