Gör så här
Värm upp 1 msk olja i en stor kastrull på medelvärme.
Tillsätt hackad lök och tillaga i 6 minuter till löken är mjuk och genomskinlig. Tillsätt pressad vitlök och riven ingefära.
Rör runt och tillaga ett par minuter.
Tillsätt buljong och palsternacka, låt koka upp.
Sänk värmen till låg och låt puttra i 10 minuter under lock.
Tillsätt hackat päron och salt.
Låt puttra 5-10 minuter till palsternacka och päron är mjukt.
Under tiden, värm 2 msk olja i en liten kastrull eller stekjärn på medel-hög värme.
När oljan är varm tillsätt salviabladen och fritera i 5-10 minuter.
Rör runt och vänd på bladen efter hand. Salvian är klar när den inte längre bubblar och är krispig.
Mixa soppan med en stavmixer eller i en blender till en jämn, slät soppa. Smaka av och tillsätt mer salt vid behov.
Garnera med salvian och lite ringlad olja.
Det här brödet jar jag gjort massvis med gånger och det går att variera i det oändliga. På morgonen toppar du med frön eventuellt kan du spreja/pensla på lite vatten för att få fröna att fästa
Halvera päronenoch ta bort kärnhuset med en sked. Servera med glass eller grädde. Riv mandelmassan över päronen, strö över valnötterna och toppa med sirapen
Skär päronoch äpplen i bitar, blanda runt med socker och potatismjöl. Blanda sen ihop havregryn med socker, vetemjöl, mandel, bakpulver, vaniljsocker och salt
igår gjorde vi en god Morot ochpalsternackssoppamed bröd till. Smaka av med salt och peppar. missar även Cx imorgonbitti då jag ska iväg med sonen på fotbollscup
Det glutenfria surdegspulvret som jag skrivit om tidigare satte igång baklusten, och eftersom frysen behövde fyllas på med glutenfritt bröd testade jag en ny variant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.