Blanda mandelmassan, de hackade mandlarna och saffranet till en gul smet.
Tillsätt ägg och russin.
Blanda försiktigt så att det inte kommer in för mycket luft i smeten. Gör det helst förhand, kakorna ska vara kompakta och behålla strukturen av mandelmassan.
Forma till 20-30 bollar, rulla dem sedan i florsocker ställ på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollen med fingrar doppade i florsocker så att den ser ut som en liten topp.
Grädda kakorna i 175 grader i ca 10-15 minuter. De ska få lite färg men inte bli genomgräddade.
Mycket saffran blir det. Jag älskar saffran och vanilj, och den här tiden på året är det fullt tillåtet, för att inte säga rekommendabelt, att ta ut saffranssvängarna
12 December 2015. Julen 2015. Pernillas rocky road med karemelliserad mjölk. Så himla god. I år ville jag testa något nytt så jag blandade karemelliserad mjölk i mina Rocky road
Hacka ägg, äpple och potatis i lagom stora bitar. Strimla purjolöken fint. Blanda ihop de övriga ingredienserna till en dressing öch häll över potatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.