Pizza
Matilda
Matilda

Pizza

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,5 pkt torrjäst
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 dl vetemjöl till utbakning
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl varmt vatten (ca 40 grader)
  • Tomatsås
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk olivolja
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 2 tsk torkade örter
  • salt & peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Blanda vetemjöl med torkad jäst och salt samt olivolja. Tillsätt hett vatten till degen och blanda ihop till en deg.

    2. Knåda ihop degen några minuter så att den släpper från degbunkens kanter. Knåda degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand på bakbord några minuter.

    3. Lägg över degen i en stor bunke med lite mjöl i botten och strö lite mjöl runt om och på degen. Täck över med plastfilm.

    4. Låt pizzadegen jäsa övertäckt med plastfilm eller bakduk i 50 minuter till dubbel storlek. Du kan också kalljäsa degen i kylen och över natten.

    5. Tomatsås: Pressa vitlöken. Fräs hastigt vitlök och tomatpuré i en kastrull tillsammans med olivoljan. Häll i krossade tomater, salt, peppar och örter. Låt småkoka i minst 20 minuter.

    6. Dela degen i 4 delar. Baka ut och kavla ut en pizzadeg i taget på mjölat bakbord till en rund pizza. Eller en stor rektangel till långpanna.

    7. Sätt ugnen på max under och övervärme och värm ev. pizzasten i ugnen så att den blir varm.

    8. För pizza i ugnsplåt så pensla med olivolja, lägg i degen och toppa med tomatsås, ost och topping. Sätt ugnsplåten direkt på botten i ugnen.
    Baka pizzan tills den har fått färg och är genombakad ca 8 - 10 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.