Gör en deg, jäs ca 30 min. Gör under tiden fyllningen, blanda till en bredbar massa, skär rabarbern i skivor, koka med sirap tills den är mjuk, rör då och då, låt svalna,
Ta upp degen arbeta den något, kavla ut till en rektangulär platta skär i ca 20 rutor, mer om man vill ha mindre bullar.lägg en klick mandelmassa fyllning och en klick rabarber på varje, vik och tryck ihop,ändarna uppåt, ställ gärna i en muffinsplåt så jäser dom uppåt, jäs 30 min pensla ned ägg strö på pärlsocker grädda 200gr 10-12 min
Skär rabarbern i skivor och koka den med sirap tills den är mjuk, rör då och då. Blanda mandelmassa, margarin eller smör och kardemumma till en bredbar röra
Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Mixa med mixerstaven till en massa (den blir lite grynig, precis som vanlig mandelmassa). s hemsida, som visade ett recept på "mandelmassa" gjord av solrosfrön
Tryffeln kan med fördel ligga i kylen en stund för att bli mer lättarbetad. Mandelmassa. Låt gärna marsipanen ligga i kylen en stund så blir den lättare att arbeta med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.