Rabarbercheescake
olgasbigardar
olgasbigardar

Rabarbercheescake

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rabarberkompott
  • 200 g ansade rabarber
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • Fyllning
  • 3 äggulor
  • 2 dl socker
  • 200 g Philadelphia ost
  • Rabarberkompott
  • 3 dl grädde
  • 3 äggvitor
  • Botten
  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör

Beskrivning

    Kompott

    1) Blanda allt utan smöret
    2) Koka upp, låt koka i ca 15 min
    3) När kompotten tjocknat, ta bort från värmen låt svalna

    Botten

    1) Mixa kexen och tillsätt smält smöret
    2) Tryck ut Norrbotten i en springform
    3) Grädda 175° ca 10 min
    4) Låt bottnen svalna

    Fyllning

    1) Vispa äggvitorna fast.
    2) Vispa grädde separat
    3) Vispa äggulor och socker, rör ner philadelphiaosten till en jämn smet
    4) Rör ner komposten och grädden
    5) Vänd sist ner äggvitorna.
    6) Frys i minst 5 timmar

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.