Saffranskyckling i lergryta
miae-5
miae-5

Saffranskyckling i lergryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 stor Majskyckling
  • 0,5-1 g saffran
  • flingsalt, svartpeppar, akjennpeppar
  • 2 hela vitlökar
  • 1 kruka timjan
  • Tillbehör
  • ris
  • lättkokta grönsaker, exvis sparris, salladslök, sockerärtor

Beskrivning

    1. Lägg lergrytan i kallt vatten ca 30 min.

    2. Gnid in kycklingen med kryddorna, även inuti. Lägg kycklingen med bröstsidan uppåt i lergrytan. Skär av toppen på vitlökarna och lägg dem i botten bredvid kycklingen. Lägg timjan bredvid och i kycklingen.

    3. Sätt på locket och ställ grytan i kall ugn på nedersta falsen. Sätt ugnen på 180 grader varmluftsugn. Låt stå 1,5-2h.

    4. Servera kycklingen med skyn som bildats, ris och grönsaker. Kläm över de bakade vitlöksklyftorna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.