Smördegspaj med räkor och färskost
catrineyngbro
catrineyngbro

Smördegspaj med räkor och färskost

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Smördegsflan
  • – 1 kyld smördegsrulle, ev glutenfri
  • – 1 ägg
  • – 1 msk kallt vatten
  • – ½ tsk salt
  • Färskoströra
  • – 6 små salladslökar
  • – 300 g färskost
  • – 3 dl crème fraiche
  • – 3 msk finhackad dill
  • – ½ tsk salt
  • – 1 krm svartpeppar
  • Topping
  • – 1 kilo oskalade räkor
  • – 100 g sugar snaps (salladsärter) eller sockerärter
  • – 1 knippe rädisor
  • – ärtskott
  • 4 portioner

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°.
    2. Smördegsflan: Rulla ut smördegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Blanda uppvispat ägg, kallt vatten och salt, pensla flanet med blandningen. Tillaga strax under mitten i ugnen, 10–15 minuter. Låt svalna. Om degen blåsts upp i ugnen, tryck till den med handen.
    3. Färskoströra: Ansa och strimla salladslöken fint. Vispa med elvisp samman färskost och crème fraiche i en bunke. Vänd ner salladslök, dill, salt och peppar. Bred ut röran på smördegen.
    4. Topping: Skala räkorna. Koka sugar snapsen i lättsaltat vatten, ca 2 minuter. Spola dem i kallt vatten. Dela dem i bitar. Ansa och skiva rädisorna. Fördela räkor, sugar snaps och rädisor på smördegsflanet. Toppa med ärtskott.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.