Spaghetti bolognese
Matilda
Matilda

Spaghetti bolognese

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner spaghetti
  • 2,5 dl svarta belugalinser
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 1 msk tomatpurè
  • olja
  • basilika
  • salt & peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Hacka gul lök fint. Värm olja i en kastrull, stek löken till den är blank.

    2. Skölj linserna i kallt vatten. Lägg över i kastrullen och slå på krossade tomater och vatten. Riv morötterna och lägg i.

    3. Tillsätt buljong och tomatpuré. Låt koka under lock ca 10 min på medelsvag värme. Rör runt då och då. Sätt under tiden igång pastavattnet och börja koka spaghettin.

    4. När såsen kokat klart tillsätt fraiche och späd med mer vatten till önskad konsistens. Pressa i vitlöksklyftorna. Smaka av med salt, peppar och basilika.

    Tillbehör: Servera med pasta, nymalen svartpeppar och ev parmesan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.