* 1dl okokt quinoa (kok upp med vatten innan du rör ner i röran)
* 1 paket svarta bönor
* 1 paket kidneybönor
* 2 röda lökar
* 2-3 klyftor vitlök
* 1 röd chili
* 2 msk tomatpuré
* 2-3 tsk chipotle paste/sås
* 1 1/2 msk Cajun pepparmix (santa maria) eller en tacoo kryddmix eller
* 1 tsk oregano
* 100g champinjon
* 1 grön paprika fint hackad
* Några bitar skivad jalapeños
* Krydda extra med cayennepeppar, chilipulver, salt och peppar vid behov
* (Krossade tomater för konsistens istället för vatten)
Beskrivning
- Koka quinoan så den är klar innan stekningen börjar.
- Hacka och stek lök, vitlök, svamp, chili. Stek det i lite vatten/grönsaksbuljong löst i lite vatten till det mjuknat, blir det torrt lägg i lite vatten.
- Mosa de svarta bönorna till en smet, lägg ner i stekpannan/kastrullen med quinoa, tomatpuré och kryddor.
- Tillsätt vatten eller krossade tomater för att göra röran till önskad konsistens
- Rör om och stek upp till önskad värme
Men jag ville ta det ett steg längre, så jag gjorde en kräm på morötter, quinoa, jordnötssmör och turkisk yoghurt - ett exempel på ett experiment i köket som slutade med en väldigt positiv utgång
Ungsgratinerade nachos med västerbottensost och hemmaskruvad tacofärs. Tacofärs. Jag har flera coola projekt på gång, varav ett är samarbetet med WWF och SOK som vi släppte igår, men ett som ni ju redan vet om är den här månadens samarbete med Findus Pease
Någon liten bräda här och där för att bygga igen små öppningar på sidorna men annars så. Vi inledde kräftskivan på vårt trädäck, som en slags officiell invigning, då det "i princip" är klart
Här kommer ett snabbt, enkelt och supergott recept på pasta med bacon och philadelphiaost. Stek baconen på medelvärme i en stekpanna tills det börjar få färg
Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Så var dag ett avklarad och nu är jag igång på allvar. Låt det steka på en stund, utan att få färg. Jag valde morötter, lök och broccoli, men egentligen är det bara att använda sig av fantasin och sina egna favoritgrönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.