Tacokycklingfärs med broccolimos och stekta champinjoner
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
800 g
kycklingfärs
1 påse
taco- eller fajitakryddor (utan tillsatser)
fisksås (eller salt)
Kokosolja att steka i
1 kg
fryst broccoli
4
vitlöksklyftor
1-2 msk
sambal olek
salt
400 g
färska champinjoner
4 finhackade
vitlöksklyftor
salt
(1 msk pressad citron)
salladsblad
Beskrivning
Koka den frysta broccolin mjuk med 4 vitlöksklyftor. Häll av allt vatten. Stavmixa och smaksätt med sambal olek och salt. Skölj och skiva champinjonerna. Stek dem i torr panna. Ofta vätskar de av sig rejält. Tillsätt den finhackade vitlöken mot slutet. Smaksätt med salt och ev pressad citron. Bryn kycklinfärsen i lite kokosolja. Krydda med taco- eller fajitakryddorna samt fisksås eller salt. Lägg salladsblad som båtar, klicka på broccolimost och kycklingfärsen. Toppa med champinjonerna.
Recept, saftstektachampinjoner. Knaprig potatis, smakrik sås med hög “fisksälta” från fonden men ändå lite vinsyra i bakgrunden tillsammans med den söta saftstekta svampen blev en riktigt bra kombination
Allra helst äter jag den så här, men det går minst lika bra att steka den som den är med bara lite salt och peppar, serverat med en god potatis- ochbroccolimos
Och gärna något tillbehör, som här till exempel med rejäla bitar av frästa champinjoner. Jag gillar köttfärs som råvara och att baka ihop en limpa med olika sorters fyllningar och härlig stekyta är ett bra sätt att använda det på
Skär upp köttet och servera ihop med de stektachampinjonerna. När köttet är ordentliget brynt lägger du i resten av smöret tillsammans med vitlök och timjan och sätter av värmen
Purjolökssoppa medchampinjoneroch baconströssel. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Visst är det gott med en rykande het soppa i vintertid
Gott med varma grönsaker och nu i grilltider kan du grilla både kycklingen och kålen. Stek sedan de skivade champinjonernamed den rivna vitlöken i smör tills de fått fin färg, lägg även dem med kycklingen
Höll omeletten vegetarisk medstektachampinjoner, tomat, parmesan och färsk gräslök. Genom att mixa den med grädden och ha den i smeten blir omeletten härligt vårigt grön
Nu börjar helgen lida mot sitt slut, vi har haft en underbar helg trots ögoninflammation och att jag missade ett weekend med mitt tjejgäng vi planerat sen länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.