Tinas Morot ingefärssoppa med stekt svamp och purjolök
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 41 röster
Ingredienser
Mumsig morotssoppa med kokosmjölk, ingefära och lime
700 g
morötter, skuren i centimetertjocka skivor
1 dl
röda linser
1 gul
lök, skuren i bitar
1 liter
vatten
2
grönsaksbuljongtärning
1
hönsbuljongtärning
1 burk
kokosmjölk
1 limefrukt,
saft
2 msk
riven ingefära
1
purjolök
4 Burkar
svamp
3 klyftor
vitlök
salt
svartpeppar
all krydda
curry
Special curry
Pizza krydda
Beskrivning
Hacka allt och släng ner morötter, lök, vatten, buljong och 2 msk riven ingefära i pottan. Kör på hög i ca 3 h.
Stek 1 purjolök med pressad vitlök salt vitpeppar
Stek 4 Burkar svamp med pressad vitlök salt pizzakrydda svartpeppar
När allt är mjukt så mixa allt med en stavmixer i en bunke , pressa sedan i lime och häll i kokosmjölk och krydda efter behag och låt den koka på hög i 30 min till.
salt
svartpeppar
allkrydda
curry
Special curry
Pizza krydda
Häll tillbaka soppan mixad i crockpott när allt är mixat koka upp den häll i svamp och purjolöken och kör på hög tills gästerna kommer.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.