Sockerkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Separera äggvitorna från gulorna och placera i två olika skålar.
Vispa äggvitorna hårda med en elvisp.
Vispa äggulorna tillsammans med sötning. Tillsätt det smälta smöret och bakpulver, fortsätt vispa. Vispa till sist ner mandelmjöl.
Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten med hjälp av en slickepott
.
Smörj en 20 x 30 cm ugnsform, eller lägg ett bakplåtspapper i formen. Häll i smeten. Grädda i ugnen 10–15 minuter.
Låt kakan vila i 3 timmar innan du tar upp den från formen.
Mascarponekräm
Vispa grädden med en elvisp tills mjuka toppar bildas.
I en annan skål vispar du mascarpone och sötning.
Blanda ihop grädden med mascarponen med hjälp av en slickepott.
Montering och servering
Häll kaffe i en djup skål.
Skär kakan i mindre bitar, doppa dem i kaffet och lägg dem bredvid varandra i en rektangulär kakform, 30 x 20 cm.
Bred ut ett lager av mascarponekräm på kakan.
Lägg sedan på ett till lager av kaffedoppade sockerkaksbitar och bred ut ett lager mascarponekräm på.
Dekorera med kakaopulver och låt vila i kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.
Blanda med krossade kex och hackade nötter. Smält blockchokladen i vattenbad eller i microvågsugn. Blanda marscarpone med kaffe, florsocker och den smälta chokladen
Tur att man gillar sitt jobb annars hade det varit outhärdligt att åka iväg i morse. I fredags bakade jag ett grymt gott keto/lchf bröd från min nya favorit recept blogg
Egentligen vet jag inte vad som krävs av en efterrätt för att den ska få kallasTiramisu. När jag tittade in hos mysiga bloggarna Anki och Håkan på Mårtenssons Kök och upptäckte deras frestande Passionsfruktstiramisu insåg jag att det var alldeles för länge sedan jag själv gjorde Tiramisu
Min allra första Tiramisu men absolut inte sista. Jag har en förkärlek till dessert serverad i glas. Min Tiramisu smakade väldigt mycket kaffe och som följd av för lång doppning blev kexen också väldigt mjuka så desserten blev något lite för lös för att vara perfekt
8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
RelateradeTiramisu med rabarber och jordgubbar smakar extra somrigt och fräscht. Här ingår varken kaffe eller likör, men med lite vin i kompotten och så klart den goda osten och kexen emellan smakar himmel i mun
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.