Torbjörns högrevsköttbullar i tomatsås
Torbjörns Tips -om mat & vin
Torbjörns Tips -om mat & vin

Torbjörns högrevsköttbullar i tomatsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tomatsås
  • 1 medelstor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g passerade tomater
  • 400 g krossade tomater
  • 1/2 kruka basilikablad
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Olivolja
  • Högrevsköttbullar
  • 1 kg högrevsfärs
  • En riven gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • En halv kruka strimlade basilikablad
  • Två ägg
  • 1,5-2 dl riven västerbottensost
  • 2-3 tsk Salt
  • Svartpeppar

Beskrivning

    Börja med tomatsåsen

    Finhacka lök och vitlök, krydda med svartpeppar och fräs den mjuk i olivolja. Häll på tomaterna (skvätter lätt). Strimla basilikabladen och tillsätt dem tillsammans med socker och salt. Låt putta i trekvart.

    Högrevsköttbullar

    Blanda alla ingridienserna i en skål och smaka av med salt och peppar. Forma stora köttbullar och stek dem gyllenbruna i smör. Låt gärna köttbullarna gosa till sig 5-10 minuter i tomatsåsen innan servering.

    Servera med spagetthi, eller annan pasta, bröd och ett glas gott rött vin.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.