Låt lagen kallna och häll den över de tinade kräftorna. Sila av spadet. 1rejält med krondill utan stjälkarSkala och skär löken i klyftor. 1Koka ihop alla ingredienser under lock 5 min. 1Låt stå svalt minst 2 timmar före servering
Vi ska äta kräftor imorgon och har köpt hem ett gäng frysta kräftor/kräftstjärtar. Så dom har fått tina och så har jag kokat en ny lag som dom ska få liggaitillsimorgon
Vi ska äta kräftor imorgon och har köpt hem ett gäng frysta kräftor/kräftstjärtar. KräftlagKräftlag. Så dom har fått tina och så har jag kokat en ny lag som dom ska få liggaitillsimorgon
Favoritirepris. Självklart går lagen även att använda som ny lag till frysta kräftor också. 1 liter vatten2 msk salt1 tsk socker8-10 st dillkronor + några extraLåt lagen koka 3-4 minuter och sedan svalna helt innan du silar den över 500 g räkor med skal. Lägg i 2-3 nya dillkronor och ställ räkorna i kylen över natten eller minst 4 timmar. 1 liter vatten. 8-10 st dillkronor. 3-4 minuter och. 2-3 nya dillkronor. 4 timmar
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Blanda vatten, salt och dill, eventuellt även socker, öl med mera i en gryta. Ta upp dillkronorna. Lägg det frysta kräftblocket i lagen och lägg på färska dillkronor
Blanda vatten, salt och dill, eventuellt även socker, öl med mera i en gryta. Ta upp dillkronorna. Lägg det frysta kräftblocket i lagen och lägg på färska dillkronor
Testade att göra räkor ikräftlagtidigarei somras när vi skulle hem till vänner på kräft/räkkalas. Måste skrivain det här receptet innan jag glömmer bort det själv, haha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.