Twix (vegansk) – knaprigt och krämigt med chokladtopping www.halsasomlivsstil.com
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Twix (vegansk) – knaprigt och krämigt med chokladtopping www.halsasomlivsstil.com

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • BOTTEN
  • 5 dl Havregryn
  • 1 dl Kokosmjöl
  • 1,5 dl Kokosolja, smält
  • 2 msk Flytande sötning (honung, lönnsirap, yaconsirap m.m)
  • 1 tsk Vaniljextrakt
  • FYLLNING
  • 2 dl Mandelsmör
  • 1 msk Honung (eller valfri sötning)
  • 0,75 dl Kokosolja
  • En nypa Oraffinerat havssalt
  • CHOKLADTOPPING
  • 80 gr Mörk choklad (Loving earth)

Beskrivning

    Värm ugnen till 180 grader.
    Lägg bakplåtspapper i en form ( 20 cm x 20 cm ).
    Botten
    Tillsätt samtliga ingredienser till botten i en stor skål eller matberedare. Kombinera till en grynig massa.
    Tryck ut degen i formen så det blir en jämn botten.
    Nagga botten med en gaffel och baka sedan i 18 minuter eller tills gyllene. Tänk på att botten stelnar när den kyls.

    Fyllningen
    alt 1 Värm samtliga ingredienser i en kastrull och vispa på medelvärme tills de smält samman. Låt svalna.
    alt2 Mixa samtliga ingredienser till en jämn smet.

    Häll eller bred ut fyllningen över botten när den svalnat.
    Ställ in i frysen i 30 minuter för att stelna.

    Chokladtopping
    Smält chokladen över ett vattenbad.
    Häll den smälta chokladen över botten och ställ i frysen 20 minuter eller låt stå i kylen tills det är dags att servera.
    Låt gärna kakan stå framme i 5-10 minuter innan servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.