1.Blöt gelatinet och koka upp grädden, häll sedan över chokladen och tillsätt gelatinbladen, blanda homogen och kyl några timmar. Gärna över natten.
2.Vispa ägg och äggula till ett fast skum, koka under tiden upp sockerlagen till 120°. Häll sockerlagen över äggvispningen och vispa sval. Vispa undertiden upp tryffeln.
3. Blanda samman båda blandningarna och fyll tårtor eller desserter el liknande och ställ sedan i frysen så moussen får sätta sig.
Häll upp moussen i små glas. Toppa moussen med bär 2 dl vispgrädde. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter
Det är den moussetårta som jag bad er hålla en liten tumme för på Nyår. Browniebotten täckt med en mörk chokladtryffel toppad med mörkchokladmousse späckad med färska hallon och så en chokladspegel på toppen
Jag valde att dekorera med mer choklad,vissa blev med vitchoklad och resten med jordgubbs smak. Dessa praliner var inte de lättaste och göra speciellt då jag inte har speciella verktyg men de gick till slut
En fast vaniljkräm/mousse som passar ypperligt vid tårtbak. Vaniljkräm/Mousse. Jag fick i förra veckan en förfrågan gällande detta recept som jag använt mig av i ett tidigare inlägg
Igår hade vi gäster och efter hummer och rådjursadel så kröntes middagen av denna enkla mousse. Hacka resterande 250 gr choklad och lägg i 3/4 av det i moussen
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Vispa grädden. Rör ner äggulorna i den smälta chokladen och vänd snabbt i en liten klick av grädden och blanda väl
Ätit lunch med pappa, efteråt hade jag gjort chokladmousse, vi åt alltid det när vi var små men då var det mormor som vispade ihop mjölk och pulver, nu ska det vara så avancerat, mat var lättare förr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.