Vitchoklad Mousse
moa.1403.eriksson
moa.1403.eriksson

Vitchoklad Mousse

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 175 g Vit choklad 
  • 500 g Vispgrädde
  • 2 st Gelatinblad
  •  
  • Patè bomb
  • 70 g Strösocker 
  • 20 g Vatten
  • 45 g Ägg (1st)
  • 50 g Äggula

Beskrivning

    1.Blöt gelatinet och koka upp grädden, häll sedan över chokladen och tillsätt gelatinbladen, blanda homogen och kyl några timmar. Gärna över natten.

    2.Vispa ägg och äggula till ett fast skum, koka under tiden upp sockerlagen till 120°. Häll sockerlagen över äggvispningen och vispa sval. Vispa undertiden upp tryffeln.

    3. Blanda samman båda blandningarna och fyll tårtor eller desserter el liknande och ställ sedan i frysen så moussen får sätta sig.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.