Zuccinibiffar
elin videsäter
elin videsäter

Zuccinibiffar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl  valfri kokt quinoa (går bra med kylskåpskall)
  • 2 dl  grovriven och urkramad zucchini (ca 1/2 normalstor zucchini)
  • ägg
  • 1 burk finhackade soltorkade tomater i olja à 190 g (avrunna)
  • 150 g  fetaost
  • 2  rivna eller pressade vitlöksklyftor
  • 1-2 dl  finhackad färsk basilika
  • 1,5 dl  ströbröd
  • salt och svartpeppar
  • olja till stekning (t ex oljan från de soltorkade tomaterna)
  • Fänkålstzatziki
  • 1/2  tunt hyvlad fänkål
  • 2 dl  fet yoghurt, t ex grekisk
  • 2  pressade eller rivna vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk  flytande honung
  • en liten skvätt citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • Servering
  • valfria grönsaker, t ex tomat och rödlök
  • valfria gröna blad
  • valfria örter, t ex persilja och/eller basilika
  • bröd, t ex pitabröd
  • citron i klyftor

Beskrivning

    Såhär gör du

    Börja med att sätta ugnen på 200 grader, gärna varmluft.

    Blanda den kokta quinoan med zucchini, ägg, soltorkade tomater, fetaost, vitlök, basilika samt salt och peppar. Ha i lite ströbröd i taget tills du har en formbar smet. Låt smeten vila i kylen ca 15 minuter. Gör under tiden. iordning såsen.

    Gör tzatziki genom att först låta den tunt hyvlade fänkålen få stå och dra i citronjuice och salt tills den börjat mjukna. Krama fänkålen mjuk efter ca 10 minuter och blanda den därefter med övriga ingredienser.

    Forma biffarna av smeten och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Om smeten är för kladdig, ha i mer ströbröd. Ta lite vatten på händerna så blir smeten enklare att forma. Du väljer själv hur stora biffar du vill göra. Placera plåten i mitten av ugnen och låt rosta ca 20 minuter tills biffarna har blivit genomstekta och fått fin färg.

    Servera dina biffar med valfria grönsaker, örter, citron samt bröd och tzatzikin. Det går fint att frysa in biffarna!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.