Egen eller köpt Ceasardressing är en smaksak beroende på tid. Rekommenderar att inte grilla tonfisken "well done" då blir den riktigt torr och seg, försök få till en kärna i mitten
Tonfiskpå burk – hiss eller diss. Nyttigt, billigt och är en stapelvara som håller länge och perfekt att ha hemma eller på båten/sommarstugan/husbilen etc
På balkongen givetvis. Tonfisken, den är dock ett måste. Tonfiskbiffar2 burkar tonfisk i vatten2 salladslökar1 liten rödlökskal och saft av 1/2 lime2 tsk chipotlepasta, starkmassor av färska kryddor2 ägg1 msk vetemjölsaltpepparGör så härHäll av vattnet från tonfisken och blanda med lök, lime och övriga kryddor. 2 burkar tonfisk i vatten
Fredag igen så tänkte bjuda på ett lite mer helgigt recept. Röran är en vegansk version av tonfiskröra och kikärtorna ger en ganska bra illusion av konsistensen
Men, Jag skulle ju faktiskt berätta om den goda tonfisken som jag åt på restaurangen. För ett par helger sedan var vi ute och åt vi middag på kvällen tillsammans med några goda vänner
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Fräs vitlök, chili och oregano i olivoljan på medelvärme i en traktörpanna/kastrull/gryta. För att göra rätten mer mättande har jag gjort som Jamie Oliver och lagt till tonfisk - det passar kanon
Tonfisk ser ju aldrig riktigt aptitligt ut på bild, men jag lovar den är desto godare. En god tonfiskröra att snabbt svänga ihop för lunch är aldrig fel
Ikväll är Lars på takfest och det stod då mellan att hitta någon att utnyttja eller köpemat. Men efter en liten shoppingtur blev det istället hamburgare till barnen och färsk tonfisk till mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.