Krämig potatisgratäng, älgfilé och kantareller. Filén stektes i smör och rapsolja till dess att det var perfekt enligt vår smak, medium för sonen och mer välstekt för mig
Strö över västerbottensost och smöret. Häll över balsamicovinäger och honung samt rikligt med smör. Ös filén med smöret och spadet som bildas i pannan under stekningen
Vändstek köttet i stekpanna, i smör, tills det fått en fin yta. 1Ca 1 kg älgfilé. 1smör, till stekning. 1Älgfilé Ca 1 kg älgfilé salt och peppar smör, till stekning
Smör. Bryn i stekpanna runt om med smör. När smöret slutat bubbla och börjar skifta färg lägger man i potitis och lökblandningen och platta till potatiskakan med stekspaden
Bryn filén i en het stekpanna med smör. cirka 500 g älgfilé i bit . 13 msk smör. 12 msk smör . Låt köttet vila 10 minuter inlindat i smörpapper. 1Servera älgfilén på en bädd av svartrötter med trattkantarellsås och rosmarinpotatis
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det hastigt runtom i olja och smör i en stekpanna. Vänd ner smörblandningen i kålen och tillsätt ¾ av parmesanosten
Fräs den mjuk i smör och häll i maderian. Rör ner smöret och grädden. Smör till stekning. 4 portioner600-700 g älgfiléSalt och nymalen pepparSmör till stekningMadeirasås2 scharlottenlökarSmör till stekning1-2 dl Madeira4 dl viltbuljong2 dl vispgrädde(Ljust redningsmjöl)Selleripuré400 g rotselleri1 bit purjolök (det vita, 5 cm)1 tsk salt2 msk smör2 msk vispgräddeSalt och nymalen vitpepparSkär köttet i fyra skivor. Hetta upp smör i en stekpanna, lägg i köttskivorna och stek dem på båda sidor, ca 3 minuter. 600-700 g älgfilé