Kylen är fortfarande full av äpplen, och jag är fast besluten om att använda upp dem innan de skrumpnar ihop alldeles, trist vore det väl om jag fått massa härliga, egenodlade, svenska äpplen och INTE använda upp dem
Ja jag pysslar ju också en del ibland, men mest av allt lagar jag ju mat och bakar och är det något jag älskar både runt jul men också året runt så är det smörkola, karamell och kolasås i alla dess former
Skala, kärna ur och skär äpplenai små bitar. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden iingredienserna
Jag avslutade med att ringla en karamell över äpplena. Vi har ett litet, litet äppleträd i vår lilla, lilla trädgård som ger äpplen vartannat år och i är är det det där bra året
Skala och kärna ur äpplena. Igår kom jag hem från jobbet ganska sent men jag kunde inte hålla mig från att baka den här underbara äppelkakan med karamell som jag varit sugen på så himla länge
IngredienserPortioner. 5 dl 500 g äpple t ex Aroma 1 1/2 dl ljus sirap 2 dl vatten saft från 1/2 citron 200 g syltsocker 1 tsk malen kardemumma Lägg tilliinköpslistan
Och nu när de svenska äpplena är på jultopp blir pajen extra god. Fördela smuldegen över äpplena. Efter att ha gått igenom ett par (läs många) recept på karamellsås har jag äntligenkommit fram till ett som är min absoluta favorit
Karamellisering av äpplen. Låt karamellen puttra ini äppelklyftorna tills de är ljusbruna. Skala äpplena och skär dem i små finatärningar och blanda dem i smeten
Skala, kärna ur och skär äpplenai små bitar. Blanda äpplen, sirap, vatten och citronsafti en gryta och sjud under omrörningicirka 10 minuter. Tillsätt syltsocker och kardemumma och koka ytterligare 3–6 minuter. 500 g äpplen, t ex aroma. 1 1/2 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap. saft från 1/2 citron