Äpplen i karamell recept

Bundtkaka med äpple och karamell

Bundtkaka med äpple och karamell

Kylen är fortfarande full av äpplen, och jag är fast besluten om att använda upp dem innan de skrumpnar ihop alldeles, trist vore det väl om jag fått massa härliga, egenodlade, svenska äpplen och INTE använda upp dem
Äpple och pärontarte

Äpple och pärontarte

Hacka äpplenaimindrebitar. Karamelliserad äppelkompott. Blanda alla torra ingrediensertill majdegen i en bunke
Kanderade äpplen

Kanderade äpplen

Knepet är bara att inte låta karamellen koka för länge eftersom den går färdigt när man tagit av den från värmen
Äppelmarmelad med smak av karamell

Äppelmarmelad med smak av karamell

Skala, kärna ur och skär äpplenai små bitar. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden iingredienserna
Upp och nervänd äpplekaka med karamell

Upp och nervänd äpplekaka med karamell

Jag avslutade med att ringla en karamell över äpplena. Vi har ett litet, litet äppleträd i vår lilla, lilla trädgård som ger äpplen vartannat år och i är är det det där bra året
Äppelkaka med karamell

Äppelkaka med karamell

Skala och kärna ur äpplena. Igår kom jag hem från jobbet ganska sent men jag kunde inte hålla mig från att baka den här underbara äppelkakan med karamell som jag varit sugen på så himla länge
Paj med karamelliserade äpple

Paj med karamelliserade äpple

Detta kommer ge äppelfyllningen en lätt smak av karamell. Bake me a pie mom. Lägg smör över karamelliserad socker och rör tills det har smält
Äppelmarmelad med smak av karamell

Äppelmarmelad med smak av karamell

IngredienserPortioner. 5 dl 500 g äpple t ex Aroma 1 1/2 dl ljus sirap 2 dl vatten saft från 1/2 citron 200 g syltsocker 1 tsk malen kardemumma Lägg tilliinköpslistan
Efterrätter på äpplen

Efterrätter på äpplen

Karamellisering av äpplen. Låt karamellen puttra ini äppelklyftorna tills de är ljusbruna. Skala äpplena och skär dem i små finatärningar och blanda dem i smeten
Äppelmarmelad med smak av karamell

Äppelmarmelad med smak av karamell

Skala, kärna ur och skär äpplenai små bitar. Blanda äpplen, sirap, vatten och citronsafti en gryta och sjud under omrörningicirka 10 minuter. Tillsätt syltsocker och kardemumma och koka ytterligare 3–6 minuter. 500 g äpplen, t ex aroma. 1 1/2 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap. saft från 1/2 citron
Äppelkaka med karamell

Äppelkaka med karamell

Skala äpplena och tärna ibitar. Grunden är en vanlig sockerkakssmet som fått sällskap av små karamelliseradeäppelbitar toppat med mandel