Ättiksgurka salt recept

Skånsk ättiksgurka

Skånsk ättiksgurka

  De flesta tillsätter vassla, men jag använder svagt saltat vatten, vilket är lite känsligt. 3 dl ättiksprit, 12 %3 dl vatten4 1/2 dl socker1 dl salt Rör ihop lagen kall tills socker och salt smält. 1 dl salt
Ättiksgurka

Ättiksgurka

Koka upp ättikan, vattnet, sockret och saltet. 1 dl salt. Tvätta och skär gurkorna i 3-4 mm tjocka skivor
Ättiksgurka

Ättiksgurka

Blanda ättika, vatten, socker, salt och senapsfrö till lagen. 3 msk salt. 3 msk salt. Idag har jag varit på torget och köpt gurkor och lagt in inför höst och vinter
Ättiksgurka Lowcarb

Ättiksgurka Lowcarb

Inlagd ättiksgurka är en riktig svensk Husmansklassiker och så väldigt enkel att göra. Häll av vattnet som saltet dragit ur gurkan och rör ner dem i ättikslagen
Skivad ättiksgurka

Skivad ättiksgurka

0,5 l ättikssprit / 0,5 l vatten / 1,5 dl salt utan jod / 1 kg strösocker. / 1,5 dl salt utan jod. Ättiksinlagd västeråsgurka är ytterligare en klassiker som minsann inte går av för hackor
Mammas Ättiksgurka

Mammas Ättiksgurka

½ kkp salt (nätt). Skiva gurkorna, gärna med osthyvel. Blanda ihop alltsammans och låt det stå svalt och dra några timmar
Ättiksgurka

Ättiksgurka

Häll av saltvattnet. Rör 2 l vatten med en tekopp salt tills saltet smält. Häll detta över de skivade gurkorna
Ättiksgurka

Ättiksgurka

Saltlag. Häll av saltvattnet och skölj av gurkorna. Tillsätt salt (1 dl salt/liter vatten). 1 deciliter salt
Ättiksgurka

Ättiksgurka

Saltlag. Häll av saltvattnet och skölj av gurkorna. Tillsätt salt (1 dl salt/liter vatten). 1 dl salt. Borsta och skölj gurkorna rena
Birgittas ättiksgurka.

Birgittas ättiksgurka.

Blanda strösocker och salt och strö över gurkan. 1/3 dl salt. 1/3 dl salt. Samtidigt som jag fick en massa äpplen så fick jag även 1 kg Västeråsgurka av min arbetskamrat
Ättiksgurka

Ättiksgurka

Häll av saltvattnet. koka upp 2 l vatten med en tekopp salt. häll detta över de skivade gurkorna. låt stå. slå på det kokta ättiksvattnet
Gunillas knapriga ättiksgurka

Gunillas knapriga ättiksgurka

Koka upp lagen som består av ättiksyra, vatten, socker och salt. (tänk på att köpa jodfritt salt, gurkorna har en tendens att bli beska av jod)
Pannbiff med stekt lök ärtor och ättiksgurka

Pannbiff med stekt lök ärtor och ättiksgurka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Ättiksgurka 0,5 st gurka 0,5 dl ättiksprit 1,5 dl vatten 1 dl strösocker Biffar 1 st gul lök 1 st ägg 1 dl standardmjölk 1 dl ströbröd 1 msk kalvfond 1 msk japansk soja 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 msk Mat
Pannbiff med stekt lök ärtor och ättiksgurka

Pannbiff med stekt lök ärtor och ättiksgurka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Ättiksgurka 0,5 st gurka 0,5 dl ättiksprit 1,5 dl vatten 1 dl strösocker Biffar 1 st gul lök 1 st ägg 1 dl standardmjölk 1 dl ströbröd 1 msk kalvfond 1 msk japansk soja 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 msk Mat & Bak smör 1 msk olivolja Tillbehör 800 gram fast potatis 2 st gul lök 1 msk Mat & Bak smör 1 nypa(or) strösocker , i skivor 450 gram frysta gröna ärtor Köp receptet Näringsvärde Kcal