Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har. Koka såsen. Slå såsen över potatisen och sen in i ugnen i 35 minuter på 200 grader
Den här gången plockade jag fram en fin öring. Recept på hollandaisen hittar Du under #1. 2 Kalla Såser. Ädelfisk på menyn Jag har ju sån tur, att min frys blir påfylld med både det ena och det andra från fjällen
Tärnad öring och sparris, och citronsaft som droppas över när den är stekt. En dag ska jag lägga ut hans recept, för den degen blir så… den bara blir SÅ
Lax, röding, öring filéer högst 4-6 minuter på var sida, vila i 3 minuter före servering. Ugnsbakade i 200 graders värme max 5 minuter och därefter hälls en färdig sås varm över fisken, serveras genast. Hel lax, röding, öring högst 6-8 minuter på var sida, vila i 5 minuter före servering. 5 minuter och därefter hälls en färdig sås varm över fisken, serveras genast
Recept, havsöring med rosépepparsås som jag gjorde. Några rejäla makrillbitar samt en halvmeter havsöring var det i icke-täta plastpåsen som lämnade doftspår efter mig där jag gick gatan fram mot hemmets lugna vrå
Såserna kan med fördel dubblas i mängd om man vill ha mer sås till rätten. Blanda ihop sås 1 i ett lämpligt kärl, bred ut såsen över den ena fiskdelen, blanda sedan sås 2 i ett annat kärl och bred ut den över den andra fiskdelen. 1 ½ -2 kg Lax eller öring. Sås 1. Sås 2