Öring recept sås recept

FISK MED POTATIS OCH ÄGGSÅS.

FISK MED POTATIS OCH ÄGGSÅS.

Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har. Koka såsen. Slå såsen över potatisen och sen in i ugnen i 35 minuter på 200 grader
Samke harra- Libanesisk chilifisk

Samke harra- Libanesisk chilifisk

Det finns olika sätt att laga rätten på och i receptet finns det förslag på två olika såser, välj förslaget som tilltalar dina smaklökar

Smörstekt gravad Öring med Örthollandaise

Den här gången plockade jag fram en fin öring. Recept på hollandaisen hittar Du under #1. 2 Kalla Såser. Ädelfisk på menyn Jag har ju sån tur, att min frys blir påfylld med både det ena och det andra från fjällen
Räkfond och Räksoppa

Räkfond och Räksoppa

Jag serverade soppan med räkor och musslor en middag och med kokta morötter, fänkål och bitar av öring en annan
That’s amore

That’s amore

Tärnad öring och sparris, och citronsaft som droppas över när den är stekt. En dag ska jag lägga ut hans recept, för den degen blir så… den bara blir SÅ
Varmrökt lax med två såser

Varmrökt lax med två såser

Det här receptet på två såser till varmrökt lax är hämtat från Allt om mat. Varm­rökt lax med två kalla såser
Ät mer fisk. DEL 2.

Ät mer fisk. DEL 2.

Lax, röding, öring filéer högst 4-6 minuter på var sida, vila i 3 minuter före servering. Ugnsbakade i 200 graders värme max 5 minuter och därefter hälls en färdig sås varm över fisken, serveras genast. Hel lax, röding, öring högst 6-8 minuter på var sida, vila i 5 minuter före servering. 5 minuter och därefter hälls en färdig sås varm över fisken, serveras genast

Stekt havsöring med rosépepparsås…

Recept, havsöring med rosépepparsås som jag gjorde. Några rejäla makrillbitar samt en halvmeter havsöring var det i icke-täta plastpåsen som lämnade doftspår efter mig där jag gick gatan fram mot hemmets lugna vrå

Laxpaj

Limesåsen. Blanda samtliga ingredienser utom oljan till limesåsen i. Tillsätt sedan oljan i en fin stråle under körningen och såsen är

Lax á la Canada

Såserna kan med fördel dubblas i mängd om man vill ha mer sås till rätten. Blanda ihop sås 1 i ett lämpligt kärl, bred ut såsen över den ena fiskdelen, blanda sedan sås 2 i ett annat kärl och bred ut den över den andra fiskdelen. 1 ½ -2 kg Lax eller öring. Sås 1. Sås 2