I’m trying this whole gluten free diet thing, in desperate times you try everything you can. 75 gram margarin/smör (jag tog laktosfritt smör). 1/2 pkt Jäst. 500 gram gluten och laktosfri mjöl mix. Jäs ytterligare 20-30 minuter under bakduken. Vill du få lite färg på bröden pensla dom med något, jag provade lite sirap på ena brödet (det till höger på fotot), grädda sedan mitt i ugnen ca 10 minuter på 250 grader. 75 grams of butter (lactose free for me). 25 grams of fresh yeast. 500 gram gluten free flour mix. Let it rest for another 20-30 minutes. Bake in the middle of the oven for 10 minutes at 250 degrees. 1/2 pkt Jäst. 500 gram gluten och laktosfri mjöl mix. 75 grams of butter (lactose free for me). 25 grams of fresh yeast. 500 gram gluten free flour mix
But this is the healthy fat you really want in your diet. 2 mogna avocado, skalade och urkärnade. 5 msk osötat kakao eller kakaopulver. 2 dl kokosnöt mjölk. 50 g valnötter, rostade och grovt hackade*. 2 ripe avocados, peeled and pitted. 5 tbsp unsweetened cocoa or cacao powder. 200ml/0,8 cup coconut milk. 50 g walnuts, roasted and coarsely chopped*. 2. Ställ den i kylen i 10-15 minuter eller tills den är kall. 2. Transfer the pudding to a bowl and refrigerate for 10-15 minutes or until cold. Värm ugnen till 175 ° C. Heat your oven to 350°F (175°C). 2 mogna avocado, skalade och urkärnade. 5 msk osötat kakao eller kakaopulver. 2 dl kokosnöt mjölk. 50 g valnötter, rostade och grovt hackade*. 2 ripe avocados, peeled and pitted. 5 tbsp unsweetened cocoa or cacao powder. 200ml/0,8 cup coconut milk. 50 g walnuts, roasted and coarsely chopped*
2 dl mandelmjölk (det kan du köpa HÄR). 1,5 tsk rödbetspulver (det kan du köpa HÄR). 2. I en studie från 2010 fick testpersoner med en genomsnittsålder på 74 år äta en nitratrik kost. 5. 5 teaspoons beetroot powder (you can buy it HERE). 2. In a study from 2010, the test persons with an average age of 74 years eat a nitrate-rich diet. 5. 2 dl mandelmjölk (det kan du köpa HÄR)
Jag är riktigt nöjd med Dukan dieten måste jag ju erkänna och snart har jag nått mitt mål. När jag har bråttom hemma blir det ofta att jag strör lite havrekli (1,5-2 msk) över lätt yoghurt eller blandar med keso. 15 minuter + tiden i ugnen. 12 stycken muffins. 12 msk havrekli. Häll ut smeten i muffins formar, jag använder mina silikon formar som är jätte bra Grädda sedan mitt i ugnen på 180°C i cirka 15-20 minuter. Dukan – Havrekli kakorDukan – Kyckling KormaBechamelsåsÄgg Benedict med rökt lax, pocherat ägg och spenatBrioche med marmelad 15 minuter + tiden i ugnen. 12 stycken muffins. 12 msk havrekli
Back then I think I was eating a little too many because I started noticing I was turning a little orange and developing a nice "beta- glow" lets call it, if you will, so I practically eliminated them from my diet until recently
Min systerdotter hade använt en fet turkisk yoghurt i hennes scones precis som det stod i grundreceptet men eftersom jag försöker äta en både glutenfri och en mjölkfri diet på grund av min MS så valde jag att prova att baka mina scones med havregrädde istället och jag måste säga att mina scones också blev helt underbart goda
Och för att göra livet som sjuk lite roligare, bakade jag även en focaccia - något jag inte gjort på flera år eftersom jag har hållit mig till en glutenfri diet
You can find recipes and inspire others that follow this diet. Glöm inte hashtagen #AvDiet på instagram, där kan ni följa alla som går på denna diet och få massa tips på recept, dela gärna med dig
Simply because I feel better on a low-gluten and low-carb diet. The real truth is, I eat on average 1-2 slices of bread a day. 2 cups (5 dl) fine spelt flour. 1/2 cup + 2 tbsp (1,5 dl) wholemeal rye flour. 3 tbsp (1/2 dl) chia seeds. 1,5 tsp bicarbonate of soda (baking soda). 1/2 tsp powdered vanilla. 75 g good quality dark chocolate (at least 70%), roughly chopped. 2 cups (5 dl) unsweetened yogurt. 3 tbsp (1/2 dl) maple syrup. 1) Preheat the oven to 200° C (400° F). 2) In a large bowl mix all the dry ingredients. Then lower the temperature to 175° C (350° F) and bake for 30 more minutes. 5) Take the bread out and let cool a little before removing it from the tin. 2 cups (5 dl) fine spelt flour. 1/2 cup + 2 tbsp (1,5 dl) wholemeal rye flour. 3 tbsp (1/2 dl) chia seeds. 1,5 tsp bicarbonate of soda (baking soda). 1/2 tsp powdered vanilla. 75 g good quality dark chocolate (at least 70%), roughly chopped. 2 cups (5 dl) unsweetened yogurt. 3 tbsp (1/2 dl) maple syrup