7 kg kalkon recept

Helstekt kalkon á la Ingelsta

Helstekt kalkon á la Ingelsta

Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen. Gnid in kalkonen med den andra citronhalvan. Blanda smöret med kryddor och soja och pensla kalkonen runt om
Helstekt Kalkon i ugn med Calvados och Äpplen

Helstekt Kalkon i ugn med Calvados och Äpplen

kg. Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Förutom att kalkon är gott som bara den så är kalkon vansinnigt nyttigt
Hel kalkon i ugn

Hel kalkon i ugn

Stoppa fyllningen i kalkonen och snörp ihop lårbenen med steksnöre. Gnid in kalkonen med citronhalvan. Blanda smöret med salt, peppar och soja samt pensla kalkonen runt om
Kalkon

Kalkon

Ca 10 portioner kalkon. 1 kalkon på ca 4,5-5 kg. Torkad timjan Ca 10 portioner kalkon. 1 kalkon på ca 4,5-5 kg Vitlökssmör
Marinerad kalkon i lergryta

Marinerad kalkon i lergryta

Marinerad kalkon i lergryta tillsammans med grönsaker och en sås gjord av kalkon skyet och svartvinbärsgelé
Helstekt kalkon

Helstekt kalkon

Är det nån som tänker bjuda på kalkon i helgen istället för det traditionella påsklammet. Vi lär nog varken äta lamm eller kalkon
Kalkon

Kalkon

Ta ur inkråmet, d v s lever, muskelmage, hjärta och hals, ur kalkonen. Skölj kalkonen i kallt vatten och klipp av vingspetsarna
Helstekt kalkon på klassiskt vis

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 2 st rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Helstekt kalkon på klassiskt vis - Ingelsta kalkon

Helstekt kalkon på klassiskt vis - Ingelsta kalkon

Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 200 g rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Kalkon i Crock Potten

Kalkon i Crock Potten

Kalkonen blev sådär perfekt, utan att vara det minsta torr. Kalkonen stektes på en bädd av lite olja, morötter, gul lök, vitlök, katrin plommon och äpple
Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer - Ingelsta kalkon

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer - Ingelsta kalkon

Ingredienser Citrusrostad kalkon 1 st hel kalkon, tinad eller färsk ca 4 kg 150 g smör 4 st citroner, saft & skal 2 st lime, saft & skal 1 dl japansk soja 50 g fryst, hackad ingefära salt & svartpeppar Rostade primörer 500 g delikatesspotatis 500 g morötter 500 g palsternacka 1 knippe rödlök 2 st vitlök olivolja salt & svartpeppar Sås 280 g gräddädelost 5 dl crème fraiche 2 msk kycklingfond 2 dl vatten salt & peppar Tillbehör 2 knippe sparris 1 msk smör
Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing - Ingelsta kalkon

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing - Ingelsta kalkon

Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Helstekt kalkon på klassiskt vis

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen. Pensla kalkonen runt om. Sila i så fall skyn och låt kalkonen kallna

Örtstekt kalkon med tranbärssås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 8 l vatten 6 dl apelsinjuice , färskpressad 260 gram havssalt , (2 1⁄2 dl) grovt 50 gram strösocker , (1⁄2 dl) 5,4 kgkalkon270 gram osaltat smör , mjukt 1 msk rosmarinblad , färska, hackade 1,5 msk lavendelblad , smulad, el